изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:10 EEST
СПИРАТ ПОМОЩИТЕ НА ДЕЦАТА, КОИТО РАЖДАТ ДЕЦА    
НовиниПрекратява се месечната помощ за отглеждане на дете до завършване на средно образование във всички случаи, в които детето, за което се получава, стане родител, съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане. Промените са въведени, съгласно измененията и допълненията в Закона за семейни помощи за деца, обнародвани в Държавен вестник на 28 юли.

Законодателят дава възможност, ако непълнолетният родител продължи да посещава редовно училище, да има право на еднократна помощ в размер, съответстващ на размера на прекратената помощ. Непълнолетните майки ще получават месечните семейни помощи за отглеждане на дете само в натура.
Новата разпоредба все още не се е налагало да бъде прилагана в област Добрич.
Друга промяна предвижда връщане на някои от получените еднократни помощи в случай, че до навършване на 2-годишна възраст от детето, то бъде настанено за отглеждане извън семейството, но само поради виновно поведение на родителя или лицето, което го отглежда.
Друго изменение, което отчита променените семейни модели е съвместното съжителство на родители без сключен брак. Според новите текстове, като семейство се определят и съвместно живеещи родители без сключен граждански брак, които съжителстват на един настоящ адрес, техните ненавършили пълнолетиe деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до завършване на средното им образование, не по-късно от навършване на 20-годишна възраст. НДТ
 


Сходни връзки

СПИРАТ ПОМОЩИТЕ НА ДЕЦАТА, КОИТО РАЖДАТ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди