изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:46 EEST
БЛИЗО 430 НАРУШЕНИЯ УСТАНОВИХА ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ    
НовиниПрез юли трудовите инспектори в област Добрич са извършили 119 проверки, от които 23 са били за проучване на жалби и сигнали, съобщи директорът на дирекция „Инспекция по труда“ в Добрич Маргарита Антонова.
Извършени са и 23 последващи проверки по изпълнение на предписания. При проверките са констатирани 426 нарушения на трудовото законодателство, от които 171 по осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд и  255 по трудовите правоотношения.

Без писмени трудови договори или допуснати до работа преди да бъде изпратено уведомление  до НАП, са били 12 работници. Трудовите инспектори са издали 405 задължителни предписания за отстраняване на констатираните нарушения  са дадени 405 задължителни за изпълнение предписания.
На работодателите, допуснали нарушения на трудовото законодателство, са съставени 22 акта, от които 11 за нарушения по осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, 11 за нарушения по трудовите правоотношения. Актовете са съставени на работодатели – 21 броя и на длъжностно лице - 1 брой. Подаден е един сигнал до прокуратурата във връзка с непълнолетно лице, наето на работа без предварително писмено разрешение от инспекцията по труда. През месец юли са издадени 19 наказателни постановления. Влезлите в сила наказателни постановления са общо 30 броя на стойност 18700 лева.
Постъпили са 26  жалби и сигнали за нарушения на Кодекса на труда, разгледани и решени са 32 жалби и сигнали, от които 19 постъпили в предходен период.
По отношение на температурите в работните помещения през горещите дни, не са констатирани нарушения. Давани са предписания на предписания на работодатели за въвеждане на организационни мерки. Измерваните температури в шивашки фирми са били на горната граница на допустимите норми – до 33 градуса.


 


Сходни връзки

БЛИЗО 430 НАРУШЕНИЯ УСТАНОВИХА ТРУДОВИТЕ ИНСПЕКТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди