изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:13 EET
20 ЗЕМЕДЕЛСКИ СТОПАНИ НАЕХА НАД 1320 РАБОТНИЦИ С ЕДНОДНЕВНИ ДОГОВОРИ    
ИкономикаВ Инспекцията по труда в Добрич от 21 юли до 26 август са заверени 1323 образци на еднодневни трудови договори на 20 регистрирани земеделски стопани от област Добрич.

Заверените трудови договори са за прибиране на реколтата от плодове и зеленчуци, в т.ч. праскови, сливи, тикви, краставици, пипер, домати, патладжан, картофи, дини, орехи. Най-голям брой трудови договори са заверени за прибиране на реколтата от пипер – 370, следват тези за прибиране на праскови – 270, за сливи – 180 и краставици – 166. Най-голям брой заверени еднодневни трудови договори от един земеделски производител са 250.
През следващия месец приоритет в проверките на Инспекцията по труда в Добрич ще бъде селското стопанство, съобщи директорът на Инспекцията по труда Маргарита Антонова. Ще се проверяват както земеделски стопани, които са регистрирали еднодневно трудови договори, така и такива, които не са заявили такива. Според Антонова, 20 земеделски производители, регистрирали еднодневни трудови договори в областта, са твърде малко.
Когато се установят случаи на липса на такива договори, санкцията е такава, каквато и при липса на стандартните трудови договори, каза тя. И припомни, че наетите на еднодневен трудов договор не губят правата си за социално подпомагане, както и правата си като безработни.  НДТ
 


Сходни връзки

20 ЗЕМЕДЕЛСКИ СТОПАНИ НАЕХА НАД 1320 РАБОТНИЦИ С ЕДНОДНЕВНИ ДОГОВОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди