изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:08 EEST
Даниел Митов: Българите от ТИР-а ковчег - наемници на чуждестранен канал за трафик на хора    
Новини Трима мъже бяха задържани във връзка с камиона със 71 убити бежанци, като двама от тях вероятно са българи, пише германското списание "Шпигел". Със сигурност можем да потвърдим, че трима българи са арестувани в Унгария по подозрение за трафик на хора. В момента, в който е тръгнало разследването, България е помогнала за издирването на тези лица. Това заяви по Нова телевизия министърът на външните работи Даниел Митов.

"Не става въпрос за трафик на хора през територията на България. Това са мрежи, съществуващи в рамките на целия Европейски съюз. В този случай националността няма никакво значение", коментира той.

"Не мога да дам повече сведения за идентичността на тези българи. Получавам информация непрекъснато. Разследват се всякакви версии", добави Даниел Митов.

Престъпна мрежа: Камионът с мъртвите бежанци в Унгария бил собственост на българин от ливански произход (ВИДЕО)

Трима мъже бяха задържани във връзка с камиона със 71 убити бежанци, като двама от тях вероятно са българи, пише германското списание "Шпигел". Третият е унгарски гражданин. Различните медии дават противоречива информация за броя на арестуваните българи. Според "Велт" и тримата са с български произход. АФП и БТА съобщават за един българин.По данни на австрийската О Ер ЕФ сред тях има един български гражданин с ливански произход, който е и собственик на превозното средство. Другите двама - българин и унгарец, са били шофьори, съобщава Нова телевизия.

Арестите са извършени в Унгария. Според австрийската полиция българо-унгарска трафикантска мрежа стои зад смъртта на мигрантите, предаде "Ройтерс".

Организаторите на нелегалния трафик на хора вероятно се намират в Румъния, пише "Ди Кроне".

Сред жертвите има 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Загиналите вероятно са сирийци. От местната полиция заявиха, че по предварителни данни причина за смъртта е задушаване.

Следователите смятат, че камионът е тръгнал от Будапеща на 26 август сутринта и до вечерта все още се е намирал на унгарска територия. В Австрия превозното средство влязло в нощта срещу четвъртък и едва сутринта е бил открит от пътната полиция. Тогава бежанците са били мъртви от ден и половина-два.

Австрийската полиция подозира, че българо-унгарска мрежа за трафик на хора стои зад смъртта на 71 имигранти, намерени вчера в камион на австрийска магистрала, съобщава BBC.

Според полицейския началник на граничната австрийска провинция Бургенланд Ханс Питър Доскозил „има сведения, че става въпрос за българо-унгарска операция за трафик на хора“.

Камионът носи емблемата на компания от Словакия, от която обаче заявяват, че вече не са собственици на превозното средство. Той е бил регистриран на името на румънски гражданин в Кечкемет, град в централна Унгария, и е напуснал Будапеща в сряда сутринта.

Сред жертвите има двегодишно момиченце и деветгодишно момче.

http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Даниел Митов: Българите от ТИР-а ковчег - наемници на чуждестранен канал за трафик на хора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди