изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:35 EEST
Обвинение в убийство чака тримата българи от камиона на смъртта    
Новини

Трима българи и афганистанец, задържани за гибелта на 71 бежанци, ще бъдат обвинени от Австрия в непредумишлено убийство, съобщи вчера Ройтерс.Труповете на мигрантите бяха открити в четвъртък в камион, изоставен на австрийска магистрала край границата с Унгария.



Ден по-късно Будапеща арестува българите и афганистанеца, чиито имена не се съобщават, по подозрения, че са управлявали камиона. Вчера четиримата бяха изправени пред съд в унгарския град Кечкемет, откъдето се смята, че е потеглил ковчекът на колела. Магистратите удължиха до 29 септември ареста на задържаните, за които АФП посочва, че са на 29, 30, 28 и 50 г. Мъжете твърдели, че са невинни. Според австрийските власти те са дребни риби в международна схема за трафик на мигранти. Очаква се Виена да поиска екстрадирането им в Австрия. В Унгария на четиримата ще бъдат повдигнати обвинения за трафик на хора, включващ мъчение и с цел извличане на финансова облага. Ако бъдат признати за виновни, може да получат между 2 и 16 г. затвор. Мъжете бяха доведени в съда с белезници, всеки държеше шише с вода и бе воден на каишка от полицай. Един от арестантите криеше лицето си. Заседанието бе при закрити врати.

В Австрия все още текат аутопсиите на починалите - 59 мъже, 8 жени и 4 деца, едно от които на 1-2 г. Почти сигурно е, че повечето жертви са сирийци заради намерените в камиона сирийски документи и СИМ карти в джиесемите. Медиите в Австрия пишат, че загиналите са се опитвали до последно да отворят камиона за глътка въздух. Не са имали шанс, защото вратите били заключени и омотани с телове. Експертите смятат, че хората са починали за около час от задушаване заради липсата на кислород в площта от около 15 кв. м.

Вчера австрийската полиция съобщи, че са намерени три деца в критично състояние в камион с 26 нелегални, спрян край Браунау. Шофьорът румънец е арестуван.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Обвинение в убийство чака тримата българи от камиона на смъртта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди