изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:58 EET
МИЛЕНА СТОЯНОВА ОТ ГЕРБ ЩЕ Е ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОИК В ДОБРИЧ    
НовиниЕдинственото решение, около което се обединиха политическите сили, участвали     в консултациите за сформиране на Общинска избирателна комисия в Добрич, бе, че председателят ще е от ГЕРБ. Внесеното предложение е за Милена Стоянова – юрист.

За останалите места в ръководството, както и за разпределението на квотите, последната дума ще има Централната избирателна комисия.
От ПП ГЕРБ са поискали, освен председател, да имат и двама членове в комисията. Желанието на БСП-Лява България е било за председателско или зам.-председателско място и член, от ДПС настояват техен да е секретарят, както и един член на ОИК. Реформаторският блок е внесъл предложение за зам.-председателско или секретарско място и един член. От Патриотичнияфронт искат да имат двама членове, от АБВ - един.
Партиите обаче не се споразумяха за другите два отговорни поста – зам.-председател и секретар, заради претенциите на четири политически формации към тях – БСП, РБ, ДПС и Атака. Документите от консултациите ще бъдат изпратени в ЦИК, която до 4 септември трябва да вземе решение за състава на общинската комисия и да я назначи.
ОИК-Добрич ще е 11-членна. ГЕРБ ще има 3 членове, коалиция „БСП Лява България“ – 2 членове и по 1 член ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, ББЦ, Атака и АБВ. В процеса на обсъжданията от БСП са направили предложение да получат секретарското място. От Атака също искат председател или зам.-председател.
Освен че партиите не са се разбрали кой да получи зам.-председателското и секретарско място в ОИК, има и други разминавания, за които ЦИК трябва да се произнесе. Така от ПФ искат да имат двама членове в комисията, а, според решение на ЦИК, трябва да имат 1. От ДПС също са поискали повече участници в комисията. Така тя е трябвало да бъде 13-членна, а, според указанията от ЦИК комисията в Добрич трябва да има 11 членове. НДТ
 


Сходни връзки

МИЛЕНА СТОЯНОВА ОТ ГЕРБ ЩЕ Е ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОИК В ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МИЛЕНА СТОЯНОВА ОТ ГЕРБ ЩЕ Е ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОИК В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2015-09-01 @ 10:47 EEST
Ясно : Всичко ще бъде по старо му !!!!!!!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди