изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:43 EET
Взрив и сблъсъци пред сградата на парламента на Украйна /видео/    
По светаВзрив отекна пред сградата на парламента на Украйна, където избухнаха сблъсъци между силите на реда и противници на конституционната реформа, гласувана на първо четене днес от депутатите, предадоха ТАСС и Франс прес.




Един човек е загинал в сблъсъците, предаде ТАСС. Около 100 души, повечето от тях членове на силите на реда, са пострадали. Някои от ранените са в тежко състояние. Новината съобщи началникът на полицията в Киев Олександър Терешчук. 
В протеста пред сградата на парламента участват над 3000 демонстранти. Те започнаха да замерват полицаите с бомбички, камъни и бутилки и дори един от тях хвърли граната, която рани 30 души. Той е арестуван и самоличността му се установява.

Около 30 души са арестувани, предаде ТАСС, като се позова на украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков.

В сблъсъците е пострадал и журналист на френското издание "Финанс", допълва агенцията, като се позовава на украински депутати.

Около парламента сега се стеле гъст пушек.По-рано днес Върховната рада прие на първо четене проекта на конституционна реформа, даващ повече автономия на източните територии на страната, предадоха световните агенции. За този проект на реформа настояваха западните държави. Проектът беше подкрепен от 265 депутати при минимално изискване за подкрепа от 226 депутати. Против гласуваха 87 парламентаристи.

Проектът за реформа предоставя повече правомощия на местните и областните съвети, по-специално на тези, които са разположени понастоящем в зоната, контролирана от проруските сепаратисти. Проектът разрешава създаването на така наречената "народна милиция", допълва Франс прес.Противно на очакванията на проруските сепаратисти, проектът за конституционна реформа не потвърждава окончателно полуавтономния статут на териториите под техен контрол, допълва Франс прес. Според текста този статут трябва да бъде установен с отделен закон и само за три години.

Приемането до края на настоящата година на конституционна реформа, включваща децентрализация на Източна Украйна, е предвиден в Минските споразумения, сключени през февруари между украинския президент Петро Порошенко и неговия руски колега Владимир Путин с посредничеството на френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел.


Източник: БТА

http://dariknews.bg

ОЩЕ ЕДНО ВИДЕО:
http://t.co/C9xrrLEy3D
 


Сходни връзки

Взрив и сблъсъци пред сградата на парламента на Украйна /видео/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди