изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:11 EEST
Въпреки трагедията: Хиляди девойки танцуваха голи за краля на Свазиленд    
По светаТрагедията с катастрофата, в която загинаха над 60 девойки, не попречи на краля на Свазиленд да се радва на хиляди полуголи млади жени и момичета, които пяха и танцуваха отново Танца на тръстиките. Нямаше никаква промяна в традиционната церемония в чест на последния африкански абсолютен монарх крал Мсвати Трети от Свазиленд, малка държавица разположена между РЮА и Мозамбик, предадоха световните агенции.

Годишният ритуал е познат като "Умхланга", или Танцът на тръстиките, тъй като танцьорките първо режат стеблата им, после ги поставят край ограждението на кралската трибуна.

Тромпети възвестиха пристигането на монарха, пременен в леопардова кожа и с червени пера, следван от свита от 50 царедворци. Хиляди танцьорки на възраст между 6 и 22 години показаха за пореден път своите умения пред краля и пред кралицата майка.

Мсвати Трети след това приветства момичетата, като преминава през редиците им, предизвиквайки радостни викове. Той има 14 жени и има правото да си избере една от танцьорките за нова съпруга. 

Танцът на тръстиките има за цел да популяризира традиционните добродетели и запазването на девствеността преди брака. Повечето от момичетата са голи до кръста по време на своите изпълнения. Жените в Свазиленд нямат право да притежават земя и често се женят на 13-годишна възраст за по-стари мъже, на които е разрешено многобрачието. trud.bg


 


Сходни връзки

Въпреки трагедията: Хиляди девойки танцуваха голи за краля на Свазиленд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди