изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:37 EET
ОБЯВИХА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩИНСКИТЕ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА    
НовиниОбщина Добрич обяви публично обсъждане на изменение и допълнение на Наредба за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. То ще продължи от 1 до 15 септември на адрес: dobrich@dobrich.bg.

Според докладната записка, с решени от декември 2008 г. Общински съвет приема нова Наредба за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Измененията предвиждат редица задължения на управителите на общинските търговски дружества, които имат вече сключени договори за управление без да бъде уредено, какво следва да бъде предприето по отношение на тези договори преди влизането в сила на изменението и допълнението на Наредбата.
Предложените промени се налагат поради факта, че сключените договори за управление са двустранен акт и са сключени при условията на действащата към този момент Наредба за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел,  преди изменението и с решение  № 47-5/28.07.2015 г. на Общински съвет.
Очаквани резултати от приемането на предлаганите изменения, са съответствие на «Наредба за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел» с действащата нормативна уредба и уреждане на възникналите отношения по повод сключени договори за управление. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЯВИХА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОМЕНИ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩИНСКИТЕ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди