изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:39 EEST
Русия няма да преговаря за украинския дълг    
По светаРусия няма да започва никакви преговори по преструктуриране на дълга на Украйна, съобщи пред журналисти финансовият министър Антон Силуанов, предаде РИА Новости. В неделя, на 6 септември, украинският президент Петро Порошенко заяви, че Киев няма да предостави на Русия по-изгодни от останалите кредитори условия за преструктуриране на руския кредит. Той отбеляза, че възможността за преговори не е затворена, но „Русия при никакви обстоятелства няма да бъде поставена на по-привилегировани условия от другите кредитори“.

„За разлика от търговските кредитори, които днес водят преговори с украинското правителство и министерството на финансите за преструктуриране, руският дълг е държавен, суверенен. По отношение на суверенните дългове съществува специална процедура за разрешаване на такива случаи. Ние няма да влизаме в преговори с украинското правителство в тази част. Неведнъж сме заявявали това“, каза Силуанов. По думите му, руското министерство на финансите изхожда от това, че суверенните дългове трябва да се изплащат в пълен обем в съответните срокове.

„З млрд. долара, които ние вложихме, трябва да бъдат върнати на Русия в края на текущата година, ние тези средства ще използваме за инфраструктурни, важни за Русия, проекти. Тези пари са ни изключително необходими, особено в сегашните условия… Затова ние ще изискваме от нашите колеги и партньори връщането в пълен обем на сумата на този дълг в съответствие с графика“, подчерта руският финансов министър.

Той отбеляза, че в случай не неизпълнение от страна на Украйна на поетите задължения, Русия е в правото си да се обърне към съдебните органи. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Русия няма да преговаря за украинския дълг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди