изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:02 EET
Според плана на ЕК, България трябва да приеме нови 2172 бежанци    
Европейски съюзБългария трябва да приеме 2172 от общо 160 000 бежанци, разпределени за всички страни от ЕС. Това предвижда план, който Европейската комисия ще представи в сряда, предаде Ройтерс. Става въпрос за нови имигранти, настанени в момента в Италия, Гърция и Унгария.

Към края на август потърсилите закрила у нас са около 4500, в центровете за настаняване има места за 5100, сочат данните на Агенцията за бежанците. От началото на годината до 31 юли убежище у нас са потърсили над 9500 души. Статут на бежанец е предоставен на 3222 души, хуманитарен статут - на 538.
Междувременно говорителят на Европейската комисия Наташа Берто съобщи, че бежанците, пристигнали досега в Италия, Гърция и Унгария, които ще бъдат разселени в други държави от ЕС, няма да имат правото да пътуват в Шенгенското пространство. От всички тях ще бъдат взимани отпечатъци и ще им бъдат издавани документи.
Тези документи ще им дават единствено право на пребиваване в приемащата държава и някои социални придобивки, но не и право на пътуване. Дали разселените нарушат тези правила, ще бъде установявано при проверки от полицията.

Идеята на ЕК за въвеждането на постоянен механизъм за разселването на бежанци в ЕС подлежи на одобрение с квалифицирано мнозинство от европейските министри, уточни говорителят.
Такова мнозинство в Съвета на ЕС се осигурява с гласовете на 55 процента от държавите от ЕС или с гласуване със "за" от 16 от общо 28 държави. Другият начин за постигане на квалифицирано мнозинство е предложението да бъде подкрепено от държавите в ЕС, които представляват най-малко 65 на от цялото население на Общността.  http://epicenter.bg
 


Сходни връзки

Според плана на ЕК, България трябва да приеме нови 2172 бежанци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди