изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:16 EET
Орбан: Бежанците погубват Европа! Иде краят на ЕС    
По света

„Ако ние разрешим на всеки да дойде, това ще означава край за Европа”, алармира унгарският премиер Виктор Орбан пред местното радио "Кошут".



Той предрече мрачна картина за континента в близко бъдеще. По думите му ако ЕС не защити границите си, нови десетки милиони бежанци ще дойдат. Европа е застрашена от масов прилив на хора, на десетки милиони души, подчерта Орбан.

Според него „изведнъж ще разберем, че сме малцинство в собствения континент”. Орбан поиска Европа „да демонстрира сила и да защити границите си”. Унгарският премиер призна, че между Унгария и ЕС има различия, защото „повечето европейски лидери смятат, че трябва да се разреши на всеки да влезе в Европа”.

За струпаните на будапещенската гара мигранти Виктор Орбан каза, че повечето, които не искат да бъдат регистрирани в Унгария, желаят да заминат в Германия. Но Унгария не може да ги пропусне, тъй като Австрия може да затвори границата си. "Ако Германия им издаде визи, ще ги пуснем", каза той.

От снощи всички международни влакове от Чехия, Словакия и Полша вече не могат да пътуват до Будапеща заради големия брой мигранти на главната железопътна гара в унгарската столица. Влаковете приключват пътуването си на унгарския граничен град Соб.

От 15 септември унгарските военни ще помагат за охраната на границата според законите, които предстои да бъдат одобрени от парламента на Унгария, поясни още премиерът Виктор Орбан, цитиран от ДПА и от ТАСС.

Орбан предупреди, че Унгария ще изгради ограда по границата с Хърватия, ако потокът от мигранти се насочи оттам. Тези изявления Орбан направи след среща в четвъртък в Брюксел с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Той информира, че Унгария започва и информационна кампания, за да убеди мигрантите да не идват в Европа. Тя ще бъде водена съвместно в страните, от които потеглят икономически мигранти и в страните през които те преминават. Огромно количество от тези хора идват от Пакистан, Бангладеш, Нигерия, Мали.

http://spodeli.eu

 


Сходни връзки

Орбан: Бежанците погубват Европа! Иде краят на ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди