изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:43 EEST
ТРИУМФ НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ФОЛКЛОР    
НовиниПроведеният 18-и национален фестивал на хората от третата възраст в град Балчик, в който взеха участие 72 певчески и танцови състава от областта и страната, клубове на пенсионера от Добрич извоюваха призови места.




Отличени бяха изпълнителите от клубовете „Брацигово“, „Отец Паисий“ и „Добруджански глас“, съобщи председателят на Областния съвет и зам.-председател на Централния  съвет на Съюза на пенсионерите-2004  Марин Драгнев.
Той посочи още, че в навечерието на 25 септември – Деня на Добрич, когато честваме освобождението на Добруджа от румънска окупация, клубове от града отново се представиха достойно в Приморско. Там, под патронажа на кмета д-р Димитър Германов и основателя на Национални фолклорни празници Стойко Стойков в конкурса, под наслов „Приморска перла 2015“, взеха участие 50 състава от страната и чужбина.
Певческият състав на клуб „Димят“ бе удостоен с Диплом за високо художествено изпълнение. Златен медал получи и индивидуалната изпълнителка Райка Марева, която изпълни песните „Сторили са два Кралеви“ и „Мама на Радка думаше“. Златен медал заслужи и певческата група „Росна китка“ за изпълнението на „На сред селото на мегдана“, „Иван Тодорка думаше“ и „Велика Великовци“.
Нескончаемите скандирания и овации „Добруджа, Добруджа“, дължим на корепетитора и акордеонист Марко Марков.
За цялостното представяне Марин Драгнев им благодари.
НДТ

 


Сходни връзки

ТРИУМФ НА ДОБРУДЖАНСКИЯ ФОЛКЛОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди