изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:29 EET
Джулиън Асандж: Още от 2006 г. САЩ са планирали да свалят правителството на Сирия    
По света Дамаск. Основателят на „Уикилийск“ Джулиън Асандж разкри план на бившия посланик на САЩ в Сирия Уилям Робък от преди девет години, насочен към свалянето на режима на Башар Асад, използвайки екстремисти, предаде сирийската държавна информационна агенция SANA.

Асандж планира да издаде книга за „Уикилийкс“. В главата, посветена на Сирия, Асандж разкрива, че бившият посланик на САЩ в Сирия Уилям Робък през 2006 г. е изпратил към Държавния департамент анализ за възможните начини „да се наложи параноя в сирийското правителство, така че то да бъде накарано да реагира прекалено силно, да се накара да се страхува от преврат, което да е сигнал за ислямистите да действат“. Самият Асандж разкрива, че част от публикуваните доклади са неясни и че е необходимо „четене между редовете“, за да се разбере съдържанието им, а именно, че САЩ са имали план за намеса във вътрешните работи на Сирия.
През този юни Асандж публикува документ на външния министър на Саудитска Арабия, разкриващ, че е имало споразумение между неговата страна, Катар и Турция за свалянето на Башар Асад.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Джулиън Асандж: Още от 2006 г. САЩ са планирали да свалят правителството на Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди