изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:23 EEST
ПРОЕКТ ЗА ИКТ В ОБУЧЕНИЕТО ПО АНГЛИЙСКИ СПЕЧЕЛИ СОУ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ"    
ОбразованиеЕкип от учители от СОУ „Свети Климент Охридски“ в Добрич кандидатства по програма „Еразъм+“ с проект „Ефективно използване на ИКТ в обучението по английски език“. Кандидатурата на училището получи 92,5 точки от максимално възможните 100 и така се класира сред одобрените 31 от общо 176 подадени проектни предложения от училища от цялата страна.

Основната цел на осъществяването на проекта е да се постигне подобряване на качеството на обучението по чужд език, използването на нови технологии в класната стая, както и обогатяването и усъвършенстването на дигиталните компетенции на преподаватели по чужд език и информационни технологии. Владеенето на английски език осигурява на участниците в мобилността бързо и ефективно да се възползват от възможността да бъдат обучени във водещи учебни заведения в Европа, да разпространят наученото сред свои колеги от училището, а при срещи с други колеги, и в страната.
Повишаването на квалификацията на учителите се осъществява посредством индивидуални квалификационни курсове в Ирландия и Англия. Участват общо трима учители от СОУ "Св. Кл. Охридски" – двама по английски език, и един преподавател по информационни технологии в начален курс. Те избраха квалификационни курсове, които отговарят на нуждите и необходимостта на изпращащата организация, СОУ „Св. Климент Охридски“, и техните собствени професионални потребности. Участниците в мобилността работят в екип с колеги от други европейски страни за разработване на съвместни инициативи и проекти.
Екипът на добричкото училище е поел отговорността да провежда политика, в която водеща роля имат образованието, възпитанието и личностното развитие на децата. Основната им цел е да изградим комфортна образователна и възпитателна среда, която да насърчава и мотивира учениците и чрез постоянна работа да създаваме гаранции, че децата, обучавани в училището, придобиват нагласата, знанията и уменията, които са им необходими за да успеят в реализацията си. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОЕКТ ЗА ИКТ В ОБУЧЕНИЕТО ПО АНГЛИЙСКИ СПЕЧЕЛИ СОУ "СВ. КЛ. ОХРИДСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди