изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:54 EET
VI издание на Международния арт форум и етноарт фестивал "БезГраници"    
Култура„БезГраници“ / “FaraFrontiere”  - VI Международен арт форум и фестивал:  21-27 септември – Двореца Балчик  (България) и  Тузла (Румъния)

            От 21 до 27 септември в Двореца Балчик - България и в Тузла - Румъния ще се проведе VI издание на Международния арт форум и етноарт фестивал "БезГраници".  Събитието е продукция на  Стопанска Камара-Варна в партньорството на Двореца Балчик,  Арт мрежа „Скендерман“ и Община Тузла – Румъния.  По време на „БезГраници“ - 2015 се очакват 80 участници от Европа, Америка, Азия и Африка.

            Музикалният етноуърлд фестивал в рамките на форума ще се  проведе на брега на морето на 26 и 27  септември, включително в Двореца Балчик.  Концертната програма включва следните участници: България: група “Амбиент Фолклор“, „Шаман“ (с участието на музиканти от БНР)  и „Оратница“ ; Франция/Япония:  Групата на Мая Барух ; Белгия: „Луват Брадърс“ ; Португалия: „А презенсъ дас формигъш“

            В рамките на форума "БезГраници" ще се проведе за пета година и арт пленер за художници и фотографи (21-27 септември), който включва две изложби: първата в Тузла в Румъния на 23ти септември, а другата в Двореца Балчик  на 27ти септември. Очакват се художници и фотографи от  България, Румъния, Русия, Еквадор, Навара-Испания, Чили, Аржентина, Швейцария и Италия.

            Основното събитие в рамките на „БезГраници“ традиционно е конференцията за културна политика и арт мениджмънт, включваща участие на фестивални организатори, специалисти, менажери и артисти. Тя ще се проведе от 25 до 27 септември.  Между основните теми ще бъдат: междукултурния диалог, работа в  мрежа, технологични проблеми в етноуърлд сферата, новите европейски културни програми за финансиране.

            Арт форумът "БезГраници" е събитие, носещо европейската ценностна система и насърчаващо взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и културен обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб, да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.

 


Сходни връзки

VI издание на Международния арт форум и етноарт фестивал "БезГраници" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди