изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:35 EET
СТАРТИРА АКЦИЯ "ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ. ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!"    
Ред и сигурностСтартира акция на полицията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!" Т. г. тя започна по-рано - от 1 септември, като в периода преди откриването на учебната година се извършиха доста подготвителни мероприятия, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев.

Проведени са срещи с представители на РИО, с кметовете на общини, с директори на училища и детски градини, на които са планирани и координирани съвместни действия за набелязване на конкретни мероприятия и дейности във връзка с предстоящото откриване на учебната година и недопускане на нарушения на обществения ред по време на тържествата. С директорите са проведени срещи за съгласуване на действията по опазване на реда и сигурността през цялата учебна година. Обърнато е внимание за физическа защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства. Уточнени са начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и полицейските инспектори. По време на тържествата днес ще бъде осигурени полицейско присъствие във всички училища, ще бъде засилен контрола на "Пътна полиция" в районите около тях, местата за пешеходни преходи, на автобусните спирки. Още през първия учебен срок в училищата ще се проведат беседи по пътна безопасност.
Съвместно с представители на общините се извършва оглед в районите на учебните заведения за обезопасеността на входовете им, за хоризонтална маркировка, вертикална сигнализация, пешеходните пътеки. Изготвени са предписания, където има пропуски се очаква да бъдат взети спешни мерки и да бъдат отстранени в кратък срок. Засиленият контрол от страна на полицията няма да бъде кампаниен, само в рамките на акцията, контролът в районите на училищата ще продължи през цялата учебна година, увери Жулиян Минев.
През учебната 2014/ 2015 година на територията на Добричка област в тежки пътно-транспортни произшествия са участвали 25 деца и младежи до 18 години, сочи статистиката. Четири са загинали, а 21 са ранени. Като водачи на превозни средства са загинали двама и са ранени също двама. Като пътници жертви са станали две деца, ранени са 13. Шест са пострадали като пешеходци. Данните показват, че през изминалата лятна ваканция - от 1 юли до момента, на територията на областта в тежки катастрофи са участвали 7 деца и юноши. Загинали няма, седем са ранените.
Тревожен е фактът, че все по-голяма част от произшествията се допуснат от водачи, които нямат правоспособност, сподели Минев. От началото на годината до момента неправоспособни водачи са причинили 10 тежки катастрофи с двама убити и 11 ранени. В тази връзка "Пътна полиция" насочва усилията си в контролната дейност именно към установяване на този вид нарушения, както и в употребата на алкохол от страна на водачите. Произшествията, допуснати от пияни шофьори са отличават с по-голяма тежест на последствията в сравнение с другите, посочи Минев. НДТ 
 


Сходни връзки

СТАРТИРА АКЦИЯ "ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ. ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди