изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:05 EEST
БАЕЗ ПРЕДЛАГА СПОКОЙСТВИЕ ПРИ БИЗНЕСА С ЧУЖДИ ФИРМИ    
ИкономикаДобричкият регион е изключително важен за агенцията, заяви председателят на Съвета на директорите Бистра Илкова . На 80 милиона лева възлиза бюджетът на Българската агенция за експортно застраховане, но застрахователният капацитет е по 10, съобщи председателят на Съвета на директорите на Българската агенцията за експортно застраховане (БАЕЗ) Бистра Илкова.

Тя гостува в Добрич по повод семинар на тема „Възможности за застраховане и финансиране на бизнеса“. Той се организира от агенцията по инициатива на кмета на Добрич Детелина Николова.
„Идеята ни беше да поканим фирмите от Добрич и региона, които работят в посока износ, и да бъдат запознати наистина с полезните решения, които предоставя в лицето на Българска Агенция за Експортно Застраховане нашата държава“, заяви Детелина Николова при откриването на форума.
На семинара бяха представени възможностите за стабилизиране и разрастване на бизнеса чрез използване на застрахователни продукти на Българската агенция за Експортно застраховане.
Към момента клиенти на БАЕЗ са около 250 компании от всички сектори на икономиката – машиностроене, електроника, земеделие, туристически услуги, ползватели на банкови кредити, хранително-вкусова промишленост, търговия и др. Най-много са застраховките на банковите кредити на малки и средни предприятия и за предекспортно финансиране, които вземат кредити от банки, за да подготвят експорта си.
„Покриваме и риска от фалит на партньора в чужбина, забавено плащане от страна на контрагентите на нашите фирми-износители” – обясни Илкова. Тя добави, че се плащат постоянно застрахователни обезщетения, заради изпадане в неплатежоспособност на компании в страни от Европейския съюз и извън него“, обясни Бистра Илкова.
Тя подчерта, че Добричкият регион е изключително важен за агенцията, тъй като тук се развиват различни видове бизнеси, предприемачите са доста активни и такава икономическа среда трябва да се поощрява – каза още Илкова. „Ние като агенция сме активната страна да стигнем до бизнеса и да предложим нашите продукти”, каза още Бистра Илкова. И подчерта, че БАЕЗ предлага спокойствие при бизнеса с чужди фирми, застрахова и политически рискове. НДТ


 


Сходни връзки

БАЕЗ ПРЕДЛАГА СПОКОЙСТВИЕ ПРИ БИЗНЕСА С ЧУЖДИ ФИРМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди