изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:08 EEST
ПЕТ ОТЛИЧИЯ ЗА САМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЯПО-ГЛУХИТЕ    
ОбществоС пет отличия се завърнаха самодейците от Териториалната организация на сляпо-глухите в Добрич от Пловдив, където на 11 септември се проведе ХІІ многожанров фестивал за сляпо-глухи от цялата страна. Това съобщи председателят на организацията Калинка Ковачева.

Добруджанци се представиха в 5 жанра и всички получиха награди.
Състав за стари градски песни „Антица” с ръководител Мария Паскалева  спечели сребърен медал, „Диплом” – ІІ място и парична награда. Дует за стари градски песни Ваня Петкова и Мария Паскалева, заслужиха сребърен медал, „Диплом” ІІ място и парична награда.  Художествено слово от чужд автор  в изпълнение на Светла Маринова  спечели сребърен медал , „Диплом” за ІІ място и парична награда. Рецитал на лично творчество с жест и мимика представи Калинка Ковачева, с което тя заслужи  златен медал, „Диплом” за І място и парична награда. Добруджански ръченик в изпълнение на Колю Колев, бе отличен със златен медал, „Диплом” за І място и парична награда.
Всички наградени  участници от тазгодишния фестивал ще представят България на Световния фестивал за сляпо-глухи, който ще се проведе през 2016 г. и негов домакин ще е България.
Самодейците от териториалната организация благодарят на Община Добрич за предоставения транспорт, на ръководителя на състав „Антица” Мария Паскалева, която вече 11 години работи с него. „Винаги сме вземали златни медали, само тази година – сребърен. Безкрайно сме благодарни и на шофьора Андрей Иванов, за неговото внимание и подкрепа по време на пътуването“, посочи още Калинка Ковачева. НДТ


 


Сходни връзки

ПЕТ ОТЛИЧИЯ ЗА САМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЯПО-ГЛУХИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди