изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:47 EEST
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!    
ОбразованиеОбновени и с пълен капацитет откриват учебната година заведенията, които пострадаха при наводненията през юни 2014 г.

През учебната 2015/2016 година целодневните детски градини ще посрещнат за първи път 548 деца в 23 групи. В общинските училища ще се обучават над 8 250 ученика в 365 паралелки и групи. Държавният план за прием на ученици след завършен седми клас и след завършено основно образование в общинските училища е изпълнен. На 15 септември 2015 година училищния праг в Добрич ще прекрачат 820 първокласници. Всички малчугани, които за първи път ще чуят училищния звънец ще получат от Кмета на Добрич детската книжка „Добрич - моят роден край“ с лично поздравление. 
Ремонтите в учебните заведения приключиха навреме. В училищата са ремонтирани отоплителни инсталации, физкултурни салони, санитарни възли, спортни площадки и съоръжения. Извършена е хидроизолация на покриви, обновяване на фасади, подмяна на дограма, подови настилки  и бояджийски ремонти  на стойност над 330 хил. лв. Ремонтните дейности в ЦДГ № 23 и ЦДГ № 24, пострадали от наводнението през 2014 г., също приключиха в срок. Възстановяването  на сградния фонд дава възможност за нормално протичане на възпитателно-образователния процес и  благоприятни условия за отглеждане  и възпитание на децата.
В общинските училища и ЦДГ са създадени отговарящи на нормите санитарни и хигиенни условия за безопасно обучение.
Закупени са и са доставени навреме необходимите учебници и учебни помагала за учениците от първи до седми клас и за подготвителните групи от детските градини и училищата на стойност около 250 хиляди лева.
В повечето училища учебната година ще бъде открита в 9.00 часа с издигане на Националния флаг и Химна на Република България.
Кметът Детелина Николова ще открие новата учебна година в Хуманитарна гимназия  „Св. Св. Кирил и Методий“. По-късно тя ще бъде в ЦДГ №23 и детска ясла №6, които отварят след като бяха основно ремонтирани след наводнението през миналата година.
Община град Добрич изказва своята благодарност на всички училищни ръководства, педагози, служители и родители за проявената съпричастност в решаване на основната ни задача - добричките деца да се обучават, възпитават и да получат модерно и качествено образование, посочват от общинската администрация. НДТ

 


Сходни връзки

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди