изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:40 EEST
Арестуваха шефовете на полицията в Асеновград и Първомай    
Ред и сигурностНачалниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград – Васил Налбантов и Димчо Темелков, са арестувани тази сутрин, съобщи Нова ТВ. Арестите са извършени по време на мащабна акция на криминалисти срещу организирана престъпна група и престъпления по служба. Операцията се провежда под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Според информация на кореспондента на Нова Благой Бекриев има данни, че те са прикривали извършени престъпления и затова са задържани.

По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието, съобщават обвинителите. Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си.

Подробности за акцията ще бъдат изнесени в четвъртък на пресконференция в Пловдив.

Има достатъчно основания за драстични нарушения на арестуваните тази сутрин началници на полицейските управления в Асеновград и Първомай, каза пред журналисти вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, цитирана от "Фокус".

Искам да похваля моите колеги от вътрешна сигурност, да благодаря на прокуратурата за доброто сътрудничество, за да можем да имаме днешния резултат, добави тя.

На въпрос за какви нарушения става въпрос, Бъчварова коментира, че те са свързани с поведението на задържаните и начина, по който са упражнявали правомощията си.

"Не мога да дам детайли, но са доста неприемливи за нас практики на поведение на наши служители. Става въпрос за по-дълъг период назад във времето. Знаете, че сменихме ръководство на Областната дирекция по един конкретен повод. Работим по тези два случая преди това, имахме яснота, че там наистина има сериозни проблеми", каза още Румяна Бъчварова.

"Нека да приключи разследването ще има информация по тях, нека да изчакаме прокуратурата. Повече не мога да кажа. Това не е случайно и е въпрос на доста сериозна и ясна позиция на министерството", допълни тя.

Преди месец седем полицаи от  Моторизираната група за бързо реагиране „Сигма“ към СДВР бяха арестувани и обвинени във взимане на подкупи и изнудване. Повече по случая си припомнете във видеото:

http://www.vesti.bg
 


Сходни връзки

Арестуваха шефовете на полицията в Асеновград и Първомай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди