изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:56 EET
ЛЮБОВТА КЪМ ЗНАНИЕТО Е ЕДНА ОТ НАЙ-ЦЕННИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ    
ОбразованиеСпокойна и ползотворна учебна година пожела кметът Детелина Николова, която бе гост на най-старото училище в Добрич

Любовта към знанието е една от най-ценните добродетели на българския народ, каза в поздравлението си към ученици, учители и родители на тържеството по случай откриването на новата учебна година кметът на Добрич Детелина Николова. Тя бе гост на празника в едно от най-старите училища, не само у нас, но и в страната, Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, която е пряк наследник на първото класно училище в града, което е основано през 1872 г.
Празникът започна с изпълнение на стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“ от първокласничката Гергана. Тя и нейните родители в първия учебен ден бяха облечени в народни носии и поведоха класа с българския трибагреник.
Гости на тържеството бяха кметът на Добрич Детелина Николова и директорът на отдел „Образование и култура“ Нейчо Нейчев.
„За мен е чест и привилегия да ви поздравя по случай началото на новата учебна година и първия учебен ден. 15-ти септември винаги е била значима дата в българския календар. Това е така, защото си даваме сметка, че най-голямото богатство на България са младите и образовани хора. На този ден, редом с празничния трепет, чувстваме загриженост дали сме успели да осигурим добри условия за обучение на децата си, дали сме в състояние да ги напътстваме успешно, да ги закриляме и да ги защитаваме“, каза кметът Детелина Николова. „Скъпи ученици, правото на образование е свещено право за всеки човек. Днес вие отново прекрачвате прага на любимото училище и ще продължите да трупате знания, така необходими за вашето личностно изграждане. Пожелавам ви да бъдете търсещи и можещи, защото с прекрачването на прага на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ началото на успешен старт на вашето бъдеще е вече поставено, а всяко добро начало води след себе си успехи и признание“, пожела кметът. И подчерта, че любовта към знанието е една от най-ценните добродетели на българския народ.
Учениците и  учителите бяха поздравени и от Висшето военно-морско училище във Варна, което обяви, че по повод 135-годишнината от създаването на училището обявяват прием за възпитаниците на Хуманитарна гимназия без приемен изпит. Записването стартира на 15 септември.
През новата учебна година в Хуманитарна гимназия ще учат 928 ученици, като първокласниците са 128 в пет паралелки. НДТ


 


Сходни връзки

ЛЮБОВТА КЪМ ЗНАНИЕТО Е ЕДНА ОТ НАЙ-ЦЕННИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.49 секунди