изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:11 EEST
ОБНОВЕНА ПОСРЕЩНА 15 СЕПТЕМВРИ НАВОДНЕНАТА ЦДГ „ЗВЕЗДИЦА“    
ОбразованиеНапълно обновена посрещна новата учебна година целодневна детска градина №23 „Звездица“ в Добрич, която бе наводнена при бедствието през юни миналата година. Гости на празника бяха кметът Детелина Николова, началникът на отдел „Образование и култура“ Нейчо Нейчев, общински съветници, дарители.

„Измина година и половина от мрачния и страшен 19 юни 2014 г., когато ни сполетя страшното бедствие – наводнението. Преминахме през много препятствия и трудности. И, въпреки всичко, успяхме. В този период от време се уверих в сплотеността, екипността и задружието на колектива на ЦДГ „Звездица“ и в правотата на българската поговорка „Очите се плашат, ръцете – не“, каза директорът на детската градина Дора Дончева. Тя припомни, че талантливи деца от ЦДГ „Звездица“ написаха „Приказка на добротата“, с която благодариха на своите дарители. „Но, тя не свърши дотам. Ние, колективът на детската градина, я дописвахме всеки ден с нови вълшебства, сбъднати мечти и добри дела, за да дойде днешният празничен ден“, добави тя. И благодари за оказаната помощ от Община град Добрич, отдел „Образование и култура“, Общинския координационен съвет на СБУ, „Агрополихим“ – Девня, ОС на БЧК, Издателство „Анубис-Булвест“, общински съветници от ГЕРБ и БСП, д-р Галя Бодичева и др. Директорът на учебното заведение благодари на кмета Детелина Николова, която е била редом с екипа на детската градина в тези трудни дни.
„За мен е изключително удоволствие да открия новата учебна година в ЦДГ „Звездица“, обновена и ремонтирана след нанесените щети от наводнението през миналата година“, посочи в приветствието си кметът Детелина Николова. Тя благодари за „неоценимата доброволна помощ на жителите на Добрич, на българите от България, на младите хора, които не жалиха време, сили и път, за да бъдат тук, сред нас, на тяхната щедра помощ ние успяхме да се справим с последиците и да възстановим обектите, предназначени за ползване от най-малките граждани на Добрич. „Нека тази обновена детска градина да стане пример за всички нас, за успешната ни съвместна работа и взаимопомощ. Нека запомним, че няма непреодолими прегради и невъзможни неща за хората, обединени в една обща градивна идея и ангажираност за добруването на нашите деца“, каза Детелина Николова. Тя благодаря на всички дарители, на участниците и изпълнителите в това обновяване, на целия екип на ЦДГ „Звездица“, на всички родители.
Много усмивки, здраве и щастливи игри, пожела кметът на възпитаниците на детската градина. Малчуганите поздравиха гостите с песен. Те получиха подаръци от общинските съветници от ГЕРБ и от БСП.
Ремонтът на ЦДГ №23, както и на другите две засегнати от природната стихия детски заведения – ЦДГ №24 „Приказен свят“ и детска ясла №6, бе финансиран от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, като общият размер на обществената поръчка бе за 388 858 лева с ДДС. 
При ремонта в ЦДГ №23 бяха напълно обновени помещенията на трите групи, които се помещават на първия етаж. За всички тях за закупени нови легла, дюшеци, завивки, чаршафи, гардероби, преградни стени, дидактични шкафове, маси, като средствата за това са осигурени от дарители, спонсори, приятели на детската градина.
По-късно кметът откри и обновената детска ясла №6. НДТ


 


Сходни връзки

ОБНОВЕНА ПОСРЕЩНА 15 СЕПТЕМВРИ НАВОДНЕНАТА ЦДГ „ЗВЕЗДИЦА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди