изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:47 EEST
ВЕЧЕРНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ СТАРТИРА В УЧИЛИЩЕТО В ПОБЕДА    
ОбразованиеВечерна форма на обучение се въвежда през новата учебна година в ОУ "Добри Войников" в добричкото село Победа. В нея засега ще се обучават 10 души на възраст между 16 и 38 години, сформирана е една слята паралелка от четирима седмокласници и шестима осмокласници. До момента вечерна форма на обучение в Добричка област има в гимназиален етап от 9 до 12 клас, за първи път ще има такова обучение в прогимназиален, каза пред журналисти директорът на училището Галина Тошкова.

Тя обясни, че в България това ще бъде четвъртата учебна година, в която има разписан учебен план за вечерна форма на обучение в 5-8 клас. За първи път тя е въведена в област Пловдив, втората област е Варна, Добричка и още няколко области са трети. "ОУ "Добри Войников" предлага и самостоятелна форма на обучение. При нея обаче учениците учат сами и единици от тях успяват да си вземат изпитите", каза Тошкова.
Вечерната форма на обучение е присъствена и ще е след 14 часа. Набирането на ученици в нея е започнало още през март със съдействието на медиатори, които работят по проект на община Добрич към общински младежки център "Захари Стоянов". Желаещите да се включат във вечерна форма на обучение са били много, но повечето от тях не са успели тъй като са на работа. Часовете ще са от 14 часа, за да могат да пътуват хората, които не са от Победа. Класен ръководител на обучаваните във вечерната форма е Марияна Вълчева - преподавател по математика и физика.
14 първокласници прекрачиха вчера училищния праг на ОУ "Добри Войников". Децата са от селата Победа, Методиево, Минково, Котленци и Плачи дол. Учениците на дневна форма са 107, на вечерна - 10, а на самостоятелна - 35. Гости на откриването на учебната година бяха проф. Димитрина Каменова - директор на Департамента за модерни обучителни методи, Диана Петрова - старши експерт по природни науки и екология към РИО-Добрич, кметове и кметски наместници и др. По време на тържеството Галина Тошкова обяви включването на училището в националната кампания "Заедно сме по-добри в училище", подкрепена от вицепрезидента на Република България Маргарита Попова. НДТ


 


Сходни връзки

ВЕЧЕРНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ СТАРТИРА В УЧИЛИЩЕТО В ПОБЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди