изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-05 @ 14:20 EET
МАЯ БАРУХ СЕ ПРЕДСТАВЯ в „ДВОРЕЦА“ ЗА ПЪРВИ ПЪТ У НАС    
КултураТя ще пее за първи път със своята група в „Двореца“ в Балчик в рамките на Международния арт форум „БезГраници“
За първи път пред българска публика ще пее Мая Барух. Тя е дъщеря на френския певец, композитор, актьор и продуцент Пиер Барух и художничка от Япония. Мая започва да пътува по цял свят със семейството си от най-ранно детство.Тя е в постоянно движение между Париж и Токио, като по този начин тя се запознава отблизо с музика от различни култури и извън всякакви граници, а в наши дни, световните сцени са нейното място за забавление. Мая Барух е уникална японско-френска певица и флейтистка, пее използвайки специална вокална техника, която има произход от малък остров в южна Япония, смесвайки я с модерни и електронни звуци. Мая расте в среда на класическа музика и джаз, но я трансформира по свой начин, започва да прави собствена импровизация, пеене заедно със свирене на флейта и използването и като перкусия.
Въпреки своята огромна популярност по света, българската публика ще има възможност да я чуе за първи път в страната по време на шестото издание на Международния арт форум „БезГраници“ между 25-27 септември тази година, в „Двореца“ – Балчик. Мая Барух ще бъде заедно със своята група.
VI издание на Международния арт форум и етноарт фестивал "БезГраници" ще се проведе от 21-27 септември – Двореца Балчик  (България) и  Тузла (Румъния). Програмата на фестивала бе представена на пресконференция вчера от Ясен Казанджиев - арт мениджър и фотограф.
Събитието е продукция на  Стопанска Камара-Варна в партньорството на Двореца Балчик,  Арт мрежа „Скендерман“ и Община Тузла – Румъния.  По време на „БезГраници“ - 2015 се очакват 80 участници от Европа, Америка, Азия и Африка.
    Музикалният етноуърлд фестивал в рамките на форума ще се  проведе на брега на морето на 26 и 27  септември, включително в Двореца Балчик.  Концертната програма включва следните участници: България: група “Амбиент Фолклор“, „Шаман“ (с участието на музиканти от БНР)  и „Оратница“ ; Франция/Япония:  Групата на Мая Барух ; Белгия: „Луват Брадърс“ ; Португалия: „А презенсъ дас формигъш“
    В рамките на форума "БезГраници" ще се проведе за пета година и арт пленер за художници и фотографи (21-27 септември), който включва две изложби: първата в Тузла в Румъния на 23ти септември, а другата в Двореца Балчик  на 27ти септември. Очакват се художници и фотографи от  България, Румъния, Русия, Еквадор, Навара-Испания, Чили, Аржентина, Швейцария и Италия.
На 26 септември на сцена Нимфеум концерти ще изнесат Шаман (България), Амбиент Фолклор (България) и  А презенсъ дъс формигаш.
На следващия ден от 19 часа ще бъде открита изложба живопис и фотография галерия "Тихото Гнездо). В нея участват Луиза Кала (Румъния), Вивияна Палестини (Аржентина), Хуан Мануел Фернандез Куичан (Еквадор/Навара-Испания), Сузанна Виале (Италия), Николай Русев (България), Божидар Тонев (България), Роси Оелкерс (Чили/Швейцария), Марина Варенцова Русева (Русия), Румяна Тенева (България/Навара-Испания), Ясен Казанджиев (България/Навара-Испания), Веселин Димитров (България). От 19,30 часа на сцена Нимфеиум концерти ще имат Луват Брос (Белгия), Оратница (България) и Мая Барух.
    Основното събитие в рамките на „БезГраници“ традиционно е конференцията за културна политика и арт мениджмънт, включваща участие на фестивални организатори, специалисти, менажери и артисти. Тя ще се проведе от 25 до 27 септември.  Между основните теми ще бъдат: междукултурния диалог, работа в  мрежа, технологични проблеми в етноуърлд сферата, новите европейски културни програми за финансиране.
    Арт форумът "БезГраници" е събитие, носещо европейската ценностна система и насърчаващо взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и културен обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб, да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм. НДТ


 


Сходни връзки

МАЯ БАРУХ СЕ ПРЕДСТАВЯ в „ДВОРЕЦА“ ЗА ПЪРВИ ПЪТ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди