изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:26 EEST
ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ СЕ РАЗБРАХА ЗА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ    
НовиниНа свиканите от кмета на Добрич  Детелина Николова консултации за състава на секционните избирателни комисии за изборите на 25 октомври политическите сили постигнаха съгласие за разпределението на местата в тях. Те приеха предложената от кмета схема. Със съгласието на останалите политически сили, бе дадена възможност на представителите на Реформаторския блок и България без цензура да внесат до 17 часа вчера списъци с предложените членове на секционните избирателни комисии в града.

В консултациите участваха упълномощените представители на партиите - Кина Драгнева от ПП ГЕРБ, Мая Димитрова от  Коалиция БСП - Лява България, Реформаторски блок, представен от Йордан Йорданов и Светослав Гочев, Патриотичен фронт - от Ивелин Пейчев и Пламен Николов, ПП Атака - Атанас Атанасов, АБВ - Милко Пенчев, ДПС – Нежля Ганева, ББЦ – Желчо Петров.
На предстоящите избори в Добрич ще има общо 129 секционни избирателни комисии. От тях 121 са с над 500 избиратели и ще бъдат девечленни, като общо членовете ще са 1089. В 8 от комисиите избирателите ще са под 500 и те ще са седемчленни т.е. с общо 56 членове. Така общият брой на членовете на секционните комисии в Добрич е 1145. Процентното разпределение в тях е 35,32% да ПП ГЕРБ, 16,59% - БСП-Лява България, 15,32 % - ДПС, 9,79 % - Реформаторски блок, 7,59 % - Патриотичен фронт, 5,96 % - ББЦ, 4,68 % - Атака, 4,68% - АБВ.
Според решението на ЦИК, никоя партия не може да има повече от 33,3% членове в една комисия и представителите на една партия не могат да имат мнозинство в една СИК, председател, зам.-председател и секретар не могат да са от една и съща партия и коалиция, посочи кметът Детелина Николова. НДТ


 


Сходни връзки

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ СЕ РАЗБРАХА ЗА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди