изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:20 EEST
10 ЛОВЕН СЪБОР КРАЙ ЯЗОВИР СЪБРА КОЛЕГИ ОТ ДОБРИЧ И ВЪЛЧИ ДОЛ    
Лов и риболовДесетото издание на ловния събор на Сдружение "ЛРД Добрич" - гр. Добрич, тази година се проведе на микро язовира край село Брестак в община Вълчи дол. Местното ловно сдружение с председател Николай Христов стана гостоприемен домакин на своите колеги. Връзките между двете сдружения имат вече 5-годишна история.

Илия Михайлов, председател на сдружение "ЛРД Добрич", обяви регламента на състезанието по улов на риба, което се оказа прелюдия към разговори и обмяна на опит, които осъществиха председателите на ЛРД от двете сдружения в продължение на няколко часа. Риболовците се изправиха пред сериозно изпитание. Все пак опитът и късметът си казаха думата. Първото място спечели Петко Белчев от ЛРД в Златия. На второ и трето място се класираха съответно Добри Добрев от ЛРД в Смолница и Петър Апостолов от ЛРД във Вълчи дол.
В паузата между състезанието и обяда Илия Михайлов запозна участниците в срещата с най-важните въпроси, които стоят към днешния ден пред ловното движение в страната и пред сдружението в Добрич. Той даде висока оценка и благодари за гостоприемството на своите колеги от община Вълчи дол.
Председателят на сдружението на ловците и риболовците от Вълчи дол Николай Христов  накратко запозна гостите с постиженията на ловците и риболовците от общината и с техните проблеми. Не пропусна да пожелае на добруджанци успех в предстоящото изграждане на ловен дом край Добрич. В тази връзка сподели набрания опит в събирането на средства, необходими за строителството на ловния дом в общината, който от 7 години е общ дом за местните ловци и риболовци. В заключение той благодари за чудесните възможности, които дава сътрудничеството между двете сдружения.
Пред вкусната рибена чорба, приготвена от Георги Тонков от ЛРД в с. Дончево, не можа да устои никой. Мнозина повториха и потретиха. Вложените подправки останаха тайна на майстора. Към чудесната скара и оригиналните мезета ловците и риболовците прибавиха народни танци и весело настроение. Дадоха си дума следващата им съвместна среща, т.нар. председателски лов, да се проведе в село Хитово, община Добричка, на лов за едър дивеч. Домакини ще бъдат ловците от местната дружинка и нейният председател Найден Вълков. НДТ


 


Сходни връзки

10 ЛОВЕН СЪБОР КРАЙ ЯЗОВИР СЪБРА КОЛЕГИ ОТ ДОБРИЧ И ВЪЛЧИ ДОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди