изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:46 EEST
В Одрин става страшно! Бежанци напират към гръцката граница, влязоха в сблъсък с жандармерията    
По светаСирийските преселници, които блокираха международния път при Одрин към вътрешността на страната, тази вечер направиха пореден опит да потеглят пеша към ГКПП Капъ куле – Капитан Андреево, съобщават турските информационни агенции, цитирани от БГНЕС.

Полиция и жандармерия изградиха гъста жива стена пред тях, и едва удържат натиска на стотиците, твърдо решени да се доберат до границата и да влязат в Гърция, за да се прехвърлят в Германия и други западно-европейски страни. Опитите на силите на сигурността обаче да убедят мигрантите да се присъединят към останалите, които от снощи са в и около спортния комплекс за пехливанските борби, засега остават без успех.



Малцина се съгласиха и потеглиха с автобуси за Истанбул. Другите са непреклонни и напират да стартират похода си към Европа. Не помогна и срещата на валията на Одрин и кмета с тях днес по-рано през деня. Очаква се представителна група сирийци да разговаря с премиера Ахмет Давутоглу тази вечер. Напрежението ескалира не само заради 5-дневното очакване на разрешението на властите бежанците да напуснат Одрин и да продължат към Европа, но и поради високите температури. Магистралният път остава затворен за движение.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

В Одрин става страшно! Бежанци напират към гръцката граница, влязоха в сблъсък с жандармерията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди