изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:17 EEST
Радикално лявата Сириза отново печели изборите в Гърция (ОБЗОР)    
Новини Бившият премиер на Гърция Алексис Ципрас празнува трета победа за тази година, неговата партия „Коалиция на радикалните леви сили – Сириза“ убедително победи на предсрочните парламентарни избори, изпреварвайки консервативната „Нова демокрация“ с повече от 7%.

До последно преди вота разликата между двете партии беше в рамките на статистическата грешка.
Гръцкият ляв лидер Алексис Ципрас съобщи след спечелването на нов мандат, че правителството му и страната ги очакват „тежка работа и борба“, след като спечели нов мандат на предсрочните парламентарни избори.
„Пред нас е път от тежка работа и борба“, съобщи Ципрас в своя „Туитър“.
Лидерът на националистите от партия „Независими гърци“ Панос Каменос обяви, че лявата партия на Алексис Ципрас ще сформира коалиционно правителство с него.
„С Алексис Ципрас като премиер, ние ще сформиране правителство, което ще изведе Гърция от строгите икономии“, каза Каменос в телевизионно обръщение, след като беше потвърдена изборната победа на Сириза. Каменос каза още в неделя вечерта, че в понеделник сутринта ще започне да обсъжда с Ципрас сформирането на новото правителство на Гърция. Частичните резултати от вота показват, че СИРИЗА ще получи около 145 места в парламента, а „Независими гърци“ 10 места.
Поддръжниците на Алексис Ципрас и СИРИЗА празнуват изборната победа в центъра на Атина, телевизия ERT показва на живо как на площад Синтагма радостни хора танцуват, пеят и размахват знамена.
Представител на Сириза съобщи, че партията ще реализира достигнатите договорености с кредиторите на страната.
„Това ще бъде правителство със силно парламентарно мнозинство, което ще реализира обещаната програма. То ще продължи сложните преговори с кредиторите с разбирането, че това е началото на битката“, заявява Олга Геровасили, коментирайки как ще се прилага споразумението с кредиторите.
Лидерът на дясната партия „Нова демокрация“ Евангелос Меймаракис призна загубата си на предсрочните парламентарни избори.
„Поздравявам Ципрас с победата“, каза Меймаракис пред репортери. „Изглежда гражданите не са си променили мнението“, добави той.
Ципрас вече получи и първите поздравления от европейски лидери.
Френският президент Франсоа Оланд заяви, че резултатът от гръцките избори представлява „значителен“ успех за преизбрания премиер Алексис Ципрас и обеща да посети Атина скоро.
„Гърция ще има период на стабилност със солидно мнозинство“, каза Оланд пред репортери.
Председателят на европейския парламент Мартин Шулц призова за „солидно“ правителство.
„Току що поздравих Ципрас за победата на Сириза на изборите в Гърция. Сега е бързо нужно готово солидно правителство“, съобщи Шулц.  http://www.focus-news.net

Ако днес имаше парламентарни избори, за коя партия или коалиция бихте гласували?

1. АБВ 13 (2,26%)
2. Атака 39 (6,79%)
3. БСП-Лява коалиция 58 (10,10%)
4. ББЦ 0 (0,00%)
5. Българска пролет на В. Енчев 25 (4,36%)
6. ГЕРБ 77 (13,41%)
7. ДПС 24 (4,18%)
8. РБ 79 (13,76%)
9. ПФ 16 (2,79%)
10. Друга партия 213 (37,11%)
11. Няма да гласувам 30 (5,23%)

 


Сходни връзки

Радикално лявата Сириза отново печели изборите в Гърция (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди