изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:33 EET
Китай твърди, че е тествал успешно хиперзвуков самолет    
Китай В Китай неотдавна се е провел изпитателен полет на хиперзвуков самолет, чиято скорост е надхвърлила скоростта на всички съвременни свръхзвукови самолети, включително на американския стратегически свръхзвуков разузнавач SR-71"Черен кос", съобщава ТАСС, цитирана от БГНЕС.

„Това беше първият изпитателен полет на самолета с хиперзвукова скорост и той бе изключително успешен", разказа китайският военен експерт Лу Сяодун пред местна сателитна телевизия.

За хиперзвукова скорост се смята най-малко 5 маха, т.е. пет пъти надхвърля скоростта на звука.

"В САЩ отдавна разработват хиперзвуков самолет от ново поколение, който е способен да развие скорост от 5 маха, но за момента американските планове си остават само на книга. Този път Китай надмина всички очаквания на наблюдателите", отбеляза Лу Сяодун.
За осъществяването на проекта е бил необходим такъв въздушно-реактивен двигател, който не е имала нито една страна по света, а също така да се разработят устойчиви, леки и огнеопорни нови материали, способни да издържат на високите температури, които летателният апарат достига при полета с хиперзвукова скорост.

Лу Сяодун заяви, че този тип самолети успешно преодоляват системите за противоракетна и противовъздушна отбрана, защото рязко съкращават времето за полет и силите на противника не успяват за реагират и да насочат ракетите си.  http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Китай твърди, че е тествал успешно хиперзвуков самолет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди