изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:25 EET
Мощно торнадо удари Пелопонес, лошото време в Гърция взе две жертви (ВИДЕО)    
По светаЛошото време в Гърция отне живота на двама души - тази сутрин мълния е ударила овчар в района на Коринтия, причинявайки смъртта му, а трупът на 73-годишна жена е намерен в Саламина, като смъртта ѝ най-вероятно също е причинена от мълния, съобщава grreporter.info.

Днес рано сутринта лошото време предизвика сериозни щети и в района на Аспрохома, Каламата и в Скала, област Лакония на полуостров Пелопонес. Освен в град Скала, щети са нанесени и в селата Елос, Леимонас и Астери. Торнадото, разразило се сутринта, отнася покриви на къщи, преобръща автомобили, изкоренява дървета и разрушава магазини.

В Спарта, област Лакония, се изсипва градушка, като ледените парчета били с големината на камъни.

Заместник-кметът на община Евротас, префектура Пелопонес, Илиас Панайотакакос, заяви, че щети са нанесени на над сто фирми, а вътрешността на множество къщи, чиито покриви са отнесени, е изцяло разрушена. Един човек е ранен по-сериозно, без обаче животът му да е в опасност, а други са с по-леки наранявания и им е оказана първа помощ.

Сериозни щети са нанесени на селскостопанските насаждения – унищожени са няколко декара с оранжерии, цели горички с портокалови дръвчета са изкоренени.

Заместник-кметът на община Евротас отбеляза, че ситуацията е отчайваща, в града и района има прекъсвания на електричеството, тъй като стълбове са били съборени или пречупени. Екипи на електрическата компания са пристигнали на място и се опитват да възстановят електрозахранването.

Движението в град Скала е затруднено от автомобилите, преместени от торнадото, изпотрошените дървета и съборените покриви на къщите.

От община Евротас и управата на област Лакония са сформирани екипи, които са започнали да описват щетите и заедно с пожарникарите възстановяват пораженията и помагат на пострадалите местни жители.

Сериозни щети е предизвикало торнадото и в Аспрохома, Каламата. Изпотрошени са витрини на магазини, преместени са тежкотоварни автомобили, два тира са преобърнати при входа на град Каламата, а в гробището на Аспрохома са съборени паметни плочи. Не се съобщава за жертви и ранени.

"Торнадото беше ужасно. Влачеше по пътя си тирове, автомобили, покриви на промишлени сгради, електрически стълбове, чупеше витрини на магазини, изкореняваше дървета, повличаше дори тежкотоварни машини", заяви кметът на град Каламата Панайотис Никас, който начело на общинските екипи и тричленна комисия ръководи описването на щетите.

"Искаме помощ от държавата, искаме районът незабавно да бъде обявен за сполетян от природно бедствие, за преодоляването на чиито последствия е необходима намесата на държавата", добави Панайотис Никас. Неговото искане бе подкрепено и от заместник-областния управител на Месиния Елени Алифери.

В град Патра лошото време наводни мазета и причини проблеми в движението на превозните средства. Според източници, в пожарната са получени над 50 сигнала за отводняване на мазета, магазини и частни домове.

Според компетентните служби, най-много проблеми с трафика са причинени в центъра на града. Освен това силният дъжд е наводнил Центъра за обслужване на граждани, намиращ се в близост до пристанището, затова днес той ще остане затворен.
Малко преди 21.00 ч. снощи проливният дъжд, излял се над град Превеза, превръща улиците на града в реки. Сериозни проблеми са предизвикани на крайбрежната улица, на бул. „Ирини”, а също и в историческия център на града, където на места водата достига половин метър. /blitz.bg
http://nakratko.bg
 


Сходни връзки

Мощно торнадо удари Пелопонес, лошото време в Гърция взе две жертви (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди