изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:44 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО НАПРАВИ ПРОМЕНИ С ДЪРЖАВНИ ИМОТИ    
НовиниПравителството предостави на община Карлово освободен от МВР имот, който ще използва за създаване на база за подготовка на доброволци за реакция при бедствия, пожари, извънредни ситуации и за участие в отстраняването на последствията от тях. Теренът с площ 9933 кв. м включва и две едноетажни сгради. Намира се в местността „Ени кория“.


  • На община Стражица беше прехвърлено правото на собственост върху два апартамента в с. Камен. Те ще се ползват за настаняване на преподаватели от професионалните направления в СОУ „Св. Климент Охридски“.
  • Община Свиленград получи имоти, ведно със съоръженията в тях, върху които е разположен язовир „Левка”. След придобиването им, местната власт ще стопанисва, охранява и поддържа съоръженията за задоволяване на нуждите на населението в общината.
  • На община Драгоман безвъзмездно се прехвърля терен от 414 кв. м с построените в него пет сгради. С тях местната администрация ще обнови и разшири сградния си фонд. Досега имотът е ползван от Регионалния инспекторат по образованието, но не е необходим за дейностите на държавните училища в Софийска област.
  • Министерството на младежта и спорта получава три имота – публична държавна собственост, с обща площ 68 дка. Терените и сградите в местността „Къро” в столичния район „Младост“ са с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. Промяната в управлението им е свързана с възможността за оформяне на обособен комплекс със зони за спорт и отдих, необходими за укрепване на здравето, физическата активност и масовото практикуване на спорт в свободното време.
  • На Държавен фонд „Земеделие“ беше предоставено управлението на помещение от 65 кв. м в административна сграда на ул. „Христо Ботев“ в Търговище. Офисът ще се ползва за изпълнение на функциите на областната дирекция на Фонда.
  • С цел по-ефективно използване, кабинетът промени от публична в частна държавна собственост статута на имот в с. Ширково, община Болярово. Двуетажната сграда с площ 81 кв. м се намира на ул. „Атанас Ангелов“ №22 и е ползвана за ветеринарна лечебница. В имота влиза и допълнителна едноетажна сграда с площ 81 кв. м. Досега той е ползван от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), но е с отпаднала необходимост за ведомството. Аналогично решение правителството взе и за друг имот с отпаднала необходимост за БАБХ, намиращ се в община Троян. Теренът с построени на него три сгради се намира на ул. „Иван Дончев“ в село Дълбок дол.
 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО НАПРАВИ ПРОМЕНИ С ДЪРЖАВНИ ИМОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди