изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:35 EEST
Ердоган: Русия е ярък пример за мирно съществуване на религиите    
По света Руската федерация е ярък пример за добросъседство и мирно съществуване на хора с различни вероизповедания, заяви турският президент Реджеп Ердоган. Той каза това на церемонията по откриването на Главната джамия в Москва.

„Днес ние отново станахме свидетели как Москва събира цялото многообразие на народите, обединява техните общи духовни ценности, създава единно жизнено пространство и на всички показва прекрасен пример за бъдещето. Турция и Русия се родеят с богатия си опит в мирното съществуване на народите", изтъкна Ердоган. На церемонията участваха също руският президент Владимир Путин, палестинският лидер Махмуд Абас и лидерите на мюсюлманските републики в Русия. Московската джамия е била построена през 1904 година. През съветския период тя не е била закрита и бе единствената действаща джамия в столицата. Реставрацията започна през 2005 година, когато сградата бе категоризирана като аварийна. Сега площта на комплекса е увеличена 20 пъти до 19 000 квадратни метра, така мюсюлманската светиня в Москва става най-голямата в Европа. В нея едновременно могат да се молят 10 000 души. Три от 6-те етажа са зали за богослужения, в останалите етажи има различни зали, включително за конференции. В джамията има 7 скоростни асансьора, монитори на транслиране на различни мероприятия в комплекса и най-нова система за пречистване на въздуха.
http://bgnes.com


 


Сходни връзки

Ердоган: Русия е ярък пример за мирно съществуване на религиите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди