изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:39 EEST
Русия вади "Искандер М" срещу US-ядрените бойни глави в Германия    
По светаРусия ще бъде принудена да предприеме контрамерки, ако се окаже вярно, че в Германия ще бъдат разположени американски ядрени оръжия. Както БЛИЦ съобщи преди дни, цитирайки разследване на немската телевизия ZDF, армията на щатите се готви да разположи бойни глави в страната.



С контрамерките Русия ще възстанови баланса на силите в Европа, предупреди днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Той коментира информация от разследване на германската държавна телевизия ZDF, според която 20 американски атомни бойни глави B61-12 ще бъдат разположени в германската военновъздушна база "Бюхел" в Райнланд Пфалц. Това са мощни смъртоносни оръжия от най нов тип, които могат да бъдат използвани от самолетите "Торнадо" на германските ВВС. В базата в Бюхел и в момента има американско атомно оръжие.

Според Москва това би било явно нарушаване на първите два текста от Договора за неразпространение на ядрено оръжие, подписан между САЩ и Русия.

Русия може да разположи в Калининградска област оперативно-тактически ракетни комплекси "Искандер-М", съобщи междувременно за Интерфакс военно-дипломатически източник.

Авторите на разследването вече обявиха, че информацията за „бомбеното попълнение“ е потвърдена от Бундестага. Според социалдемократа и експерт по сигурността Томас Хитчер правителството ще вложи около 112 млн. евро през следващите години за развитие на военната база в Бюхел.

Освен това, подчертават журналистите, информацията за появата на 20-те атомни бомби се потвърждава и от документи за бюджета на Пентагона.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Русия вади "Искандер М" срещу US-ядрените бойни глави в Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди