изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:57 EET
Ексклузивно в БЛИЦ: Бус с 8 колеги на загиналите засилил колата ковчег към ада!    
Новини Бус с 8 души е закачил отзад фаталния Голф, който уби четирима край Старо Оряхово. Всичките мъже, и в двете коли, били строители и пътували към Шабла, където работели по изграждането на спортно съоръжение.

Както БЛИЦ първи съобщи, ясна е вече самоличността на четирите жертви на тежката катастрофа край Старо Оряхово. Трагедията е огромна, защото всички те са роднини. Двама братя на 44 и 51 години, синът на единия и техен племенник – син на сестра им, са загиналите при автомелето. Всички са от Бургас. Зад волана е бил 44-годишният мъж, който предприел изпреварване, навлязъл в насрещното движение и се забил в товарен автомобил „МАН“ с варненска регистрация. Вследствие на катастрофата всички издъхнали на място. Загиналите са съответно на 51, 44, 26 и 19 години.

Оказва се, че зад тях в бус са пътували още 8 души. След като станал инцидентът, бусът, който се движил много близо до колата, не успял да спре и я ударил отзад леко и се ударил също в камиона. За щастие в буса няма сериозно пострадали, но всички са шокирани от случката. Пътуващите в буса дори скочили да бият шофьора на тира, но до сериозен инцидент не се е стигнало. 

Ексклузивно в БЛИЦ: Ето я причината за касапницата край Старо Оряхово!



44-годишният шофьор на фолксвагена, който се размаза в тир на завой след Старо Оряхово е изгубил контрол над автомобила и се врязал в задните колела. Нямало е никакъв спирачен път, а камиона е влачил леката кола около 15-ина метра, след като тя попаднала под гумите му, научи ексклузивно БЛИЦ. Липса на видимост и опит на шофьора да почисти запотено стъкло и мокра настилка е най-вероятната причина за автомелето, разкриват ексклузивно пред БЛИЦ разследващи. Холксвагенът, който пътувал към Шабла, не успял да вземе завоя и влязъл в крайната, дясна лента, по която се движел тежкия камион. „Идваше отгоре ми. Нищо не можех да направя“, обяснил пред разследващите шофьорът. От обясненията на очевидци, както и от първоначалния оглед, станало ясно, че на практика голфът не завивал, а буквално се движел по права линия. Минал през непрекъснатата маркировка, пресякъл средната лента и се забил в задните колела на тира, който се движел в дясната лента. Работната хипотеза на разследващите е, че водачът на фолксвагена не е тръгнал да изпреварва, а просто е изгубил контрол на колата. Причина за това станала мократа настилка (в района вчера е валяло и рано сутринта на мястото е имало локви – б. а.), както и това, че по всяка вероятност, предното стъкло на автомобила е били запотено и шофьорът се е опитал да го избърше в същия момент, когато е влизал в завоя.



http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Ексклузивно в БЛИЦ: Бус с 8 колеги на загиналите засилил колата ковчег към ада! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди