изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:17 EET
ВОЛЕЙБОЛ: КОШМАРНА ОЛИМПИЙСКА КВАЛИФИКАЦИЯ ЧАКА БЪЛГАРИЯ! ПЪТЯТ ЗА РИО 2016 СТАНА МНОГО ТРУДЕН    
СпортПолша и Русия ще са два от силните отбори, които със сигурност ще играят на европейската олимпийска квалификация за мъже. Световните шампиони от "Дружина полска" и олимпийските първенци от Лондон 2012 останаха извън първите две места на Световната купа в Япония, даващи квоти за Игрите в Рио 2016, и това им гарантира място за континенталната квалификация.

Турнирът ще е в Берлин между 5-10 януари, като в него ще участват Германия и 7-те най-високопоставени отбори в европейската ранглиста. В момента тази ранглиста се оглавява именно от "Сборная" следвана от Сърбия, която пък тази година спечели сребърните медали в Световната лига, Полша, България, Германия, победителят в Световната лига през 2015 година - Франция, Финландия и Словакия. Възможни размествания могат да станат след Европейското първенство в Италия и България от 9-и до 18-и октомври, но те едва ли ще са толкова големи.
Това означава, че най-вероятно, че именно тези 8 отбора ще играят на европейската олимпийска квалификация в Германия. На турнира ще има 2 групи по 4 тима, като първите два от всяка ще се класират за полуфиналите. Квалификацията в Германия, която дава едно място за Рио 2016, ще е първият шанс на България за олимпийска виза. Второто и третото място в този турнир дават право на участие на световната квалификация в Япония през месец май догодина.
По този начин, за да се класира за световната квалификация в Япония България трябва да завърши на 2-ро или 3-то място на турнира в Берлин. На квалификацията в Япония също ще участват 8 отбора - домакините от Япония, трите най-високопоставени тима в азиатската ранглиста, вторият и третият от Европа, вторият от континенталния турнир в Южна Америка и вторият от зона NORCECA (Северна и Централна Америка и Карибския басейн). Там ще се играе по системата всеки срещу всеки. Квоти за Рио 2016 от световната квалификация ще получат първите три отбора и най-добре класираният азиатски тим.


 


Сходни връзки

ВОЛЕЙБОЛ: КОШМАРНА ОЛИМПИЙСКА КВАЛИФИКАЦИЯ ЧАКА БЪЛГАРИЯ! ПЪТЯТ ЗА РИО 2016 СТАНА МНОГО ТРУДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди