изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:40 EET
НОВ ПРОБЛЕМ ПРЕД ЕС: Сепаратистите спечелиха изборите в Каталуния    
Европейски съюз

Партии, подкрепящи независимост на Каталуния, печелят мнозинство на предсрочните избори за местен парламент, показват предварителните информации, съобщи Ройтерс. Окончателните данни ще бъдат огласени на 4 октомври.



Според резултатите от преброяване на 99,67% от бюлетините, сепаратисткият блок „Заедно за „Да“ печели 62 депутатски места, а по-малката крайнолява сепаратистка партия „Кандидатура за народно единство“ – 10 места. Заедно те получават пълно мнозинство от 72 места в 135-членния местен парламент. Каталунската социалистическа партия ще разполага с 16 депутати, партията „Сиудаданос“ (Граждани) – с 25, а филиалът на управляващата „Народна партия“ и партията „Каталуния, да, ние можем“ – с по 11.

Избирателната активност е достигнала рекордните 77%, с 10% по-висока от последните регионални избори през 2012 г.

Премиерът на испанската автономна област Артур Мас вече обяви победа за сепаратистките партии, съобщиха АФП и АП.

„Ние спечелихме“,

обяви той на четири езика – каталунски, испански, английски и френски – пред близо 2000 привърженици, събрали се в центъра на Барселона.

http://www.vesti.bg

БЕЛ. ndtnews.hopto.org: Интересно, ЕС ще изпрати ли танкове и наемници срещу катулниците като в Украйна? Ще има ли "майдан" в Барселона? Ще има ли събития в Барселона като в Донбас?  На практика каталунците поеха щафетата на Косово, на Източна Украйна... Задава се и Венеция... Дано мечката не заиграе и в България, управниците на която навремето /премиер Иван Костов и президент Петър Стоянов/ твърдо помогнаха да се отпуши тапата на бутилката "независимост" Косово. Впрочем, тяхната е лесна, за тях ще има изправен самолет на пистата.

 


Сходни връзки

НОВ ПРОБЛЕМ ПРЕД ЕС: Сепаратистите спечелиха изборите в Каталуния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди