изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:09 EEST
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ОКТОМВРИ    
ВреметоВремето през Октомври месец 2015 е вече за типичен есенен месец. Според прогнозата за Октомври 2015 е за малко по-топъл месец от нормалното, но само с няколко плус/минус градуса. Температурите може рязко да спаднат за разлика от слънчевия септември 2015 и вече е очаквано да става малко по-студено. В началото на месеца се очаква наличието на повече валежи от нормалното за месеца и сравнително високи за сезона температури, но и доста обилни валежи. Постепенно обаче времето все повече ще се захлажда като не е изключено и образуването на слани.
Из ДворецаLindsay Wagner 08Destiny Davis 115Нос КалиакраLaura Croft 30

Минималните температури за месеца през 2015 се очаква да бъдат около 1 до 6 градуса, а максималните 23-25. Нормалната средна температура през месец Октомври 2015 е 12-17 градуса, като прогнозата е този Октомври 2015 средната температура да е 15-19 градуса, в равнините 11-15 градуса, по високите полета и 7-11 градуса се прогнозират по планините.  Все пак, имайте предвид, че това е температурата за целия месец през денонощията.
През първата половина на месеца ще бъде относително топло за сезона с температури от 21-26 градуса, но през втората половина трябва да се подготвим за обилни дъждове и рязко спадане на температурите. Към края на месеца ще се радваме на 3-4 слънчеви дни, но температурите няма да се повишат с повече от един - два градуса. Морето вече не е подходящо за почивка, а в планината става доста неуютно и хладно. Очакват се и първите по-силни валежи. Прогнозата за валежите е за не повече от 60-70 литра на квадратен метър, като за равнините се очакват 40-50, за южните части на страната където Октомври 2015 по правило е по-дъждовен - 50-60 литра, а в планинските райони се прогнозира достигането до 100 литра на квадратен метър.

В по-големите градове в страната времето ще остане сравнително топло през първата половина на октомври 2015, но прогнозата за второто полумесечие е за рязко захлаждане. В София температурите ще достигнат до 21 градуса като минималните стойности се очаква да бъдат между 6 и 8 градуса. Типично през октомври 2015 е засилването на ветровете от изток, като и тази година се очакват подобни ветрове. Паралелно с източните ветрове, севера ще започне да подухва през втората половина на месеца, което се прогнозира да доведе до спад на температурите.

В планинските области времето ще бъде предимно облачно с чести превалявания от дъжд, а в края на месеца и от сняг. В южната част на страната се очакват средни температури около 15 градуса, като минималните ще бъдат между 9 и 11, а максималните около 21-22 градуса. В прогнозата за октомври 2015 в Пловдив времето ще задържи сравнително топло, а температурите ще бъдат между 9 и 23 градуса, като средната за месеца ще бъде около 19 градуса. В северната част на страната се очаква повишена облачност и валежи, спрямо останалите области. Температурите тук ще бъдат около 14-15 градуса средна месечна за октомври 2015, а минималните ще варират между 7 и 9 градуса за Русе.

Като цяло, прогнозата за времето през Октомври 2015, не е благоприятна за туризъм. На морето ще е хладно, а в планините облачно с чести краткотрайни превалявания.
Ето и прогнозата за времето в някои планински курорти и по-големите градове в България: Пампорово-14 градуса, Банско-15 градуса, Боровец-15 градуса, Добринище-15 градуса, Троян-13 градуса, Велинград-15 градуса, Варна-17, Бургас-18, Несебър-18, Приморско-19, Каварна-16, Китен-19, Обзор-18

По южното Черноморие се очакват засилени превалявания от дъжд, а студеният вятър духащ откъм морето ще понижи температурите с един–два градуса. Максималните температури ще стигнат до 21 градуса, като в Бургас и Варна ще варират между 11 и 19 градуса.
Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН -  

http://prognozata-vremeto.blogspot.bg

********************************************

Октомври 2015 е се очаква да бъде малко по-топъл месец от нормалното, но само с няколко градуса. Очаква се да има по-резки температурни амплитуди, отколкото през септември и вече е очаквано да става малко по-студено.
В началото на месеца се очаква наличието на повече валежи от нормалното за месеца и сравнително високи за сезона температури, но и доста обилни валежи. Постепенно обаче времето все повече ще се захлажда като не е изключено и образуването на слани. Минималните температури за месеца се очаква да бъдат около 1 до 6 градуса, а максималните 23-25. Нормалната средна температура през месец октомври 2015 е 12-17 градуса.
През първата половина на месеца ще бъде относително топло за сезона с температури от 21-26 градуса, но през втората половина е необходимо да се подготвим за обилни дъждове и рязко спадане на температурите.
Към края на месеца ще се радваме на 3-4 слънчеви дни, но температурите няма да се повишат с повече от един - два градуса. Морето вече не е подходящо за почивка, а в планината става доста неуютно и хладно. Очакват се и по-силни валежи. Прогнозата за валежите е за не повече от 60-70 литра на квадратен метър, като за равнините се очакват 40-50, за южните части на страната - 50-60 литра, а в планинските райони се прогнозира достигането до 100 литра на квадратен метър.
В по-големите градове в страната времето ще остане сравнително топло през първата половина на октомври 2015, но прогнозата за второто полумесечие е за рязко захлаждане. В София температурите ще достигнат до 21 градуса като минималните стойности се очаква да бъдат между 6 и 8 градуса. Типично през октомври е засилването на ветровете от изток, като и тази година се очакват подобни ветрове. Паралелно с източните ветрове, севернякът ще започне да подухва през втората половина на месеца, което допълнително ще доведе до спад на температурите.
Времето през Октомври 2015 в Планините.
В планинските области времето ще бъде предимно облачно с чести превалявания от дъжд, а в края на месеца и дори е от сняг. В южната част на страната се очакват средни температури около 15 градуса, като минималните ще бъдат между 9 и 11, а максималните около 21-22 градуса.
Като цяло, прогнозата за времето през октомври 2015 не е благоприятна за туризъм. На морето ще е хладно, а в планините облачно с чести краткотрайни превалявания.
Ето и прогнозата за средните температури в някои планински курорти и по-големите градове в България: Пампорово-14 градуса, Банско-15 градуса, Боровец-15 градуса, Добринище-15 градуса, Троян-13 градуса, Велинград-15 градуса, Варна-17, Бургас-18, София - 18, Пловдив - 20, Несебър-18, Приморско-19, Каварна-16, Китен-19, Обзор-18.
http://vremeto2015.blogspot.bg
 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ОКТОМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди