изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:17 EEST
АФРИКАНСКАТА ПРОЛЕТ ПЛОДОНОСИ: Хърватският премиер: От тази сутрин Сърбия не е държава    
Европейски съюз

"Аз искам нашият източен съсед да функционира като държава, което може да стане, но те не желаят това. От тази сутрин Сърбия не е държава. Възможно е да нямат достатъчно ресурси и функционират по-слабо от Хърватия, но Сърбия не се намира в Третия свят. Тя не прави нищо".



Това каза хърватският премиер Зоран Милованович по повод бежанската криза и напрежението между властите в Загреб и Белград около този проблем, съобщиха БГНЕС и Индекс. За 12 дни от Сърбия в Хърватия са пристигнали над 75 000 мигранти. Само вчера техният брой е 3482.

Милованович каза, че най-много се интересува от отношенията със западните държави. Аз съм в постоянен контакт с австрийския канцлер, който ръководи най-потърпевшата държава. "Непрекъснато разменяме информация и за мен, това е най-важното - това е Западна Европа", каза още Зоран Милованович по време на партийна среща в град Сисак.

"Защо намалява броят на мигрантите, никой не знае, дори и министърът на отбраната на страната ни. Може би, защото е студено в Гърция. Възможно е една част да е потеглила към България и Румъния. Имаше нещастен инцидент в Средиземно море....Но пред нас е нощта", каза хърватският министър на отбраната Анте Котроманович късно снощи при визитата си на един от временните лагери, недалеч от границата със Сърбия. Той припомни, че всеки ден в съседна Република Македония влизат по около 5000 души.

"Всички те трябва да преминат и през Хърватия", каза Котроманович. "Ние сме добре организирани и знаем какво да правим", каза още той. "Нашата държава знае какво иска. Спокойно, мирно и хуманно ще извършим тази работа, която е доста тежка. В тази ситуация Хърватия ще покаже своето истинско лице", каза още Котроманович.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

АФРИКАНСКАТА ПРОЛЕТ ПЛОДОНОСИ: Хърватският премиер: От тази сутрин Сърбия не е държава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди