изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:41 EEST
НОВИНИ ОТ СПОРТА    
СпортИзбират най-красивите атлети, добричлиите Милица Мирчева и Георги Ганчев са в ТОП10

Мис и Мистър BGathletic.com 2015 ще бъдат наградени от спортния гигант за екипировка Nike. Победителите ще бъдат обявени през октомври, след като читателите оформят класирането с гласовете си на платформите miss.bgathletic.com и mister.bgathletic.com. Cамо пет атлети и пет атлетки се състезават за титлите Мистър BGathletic.com 2015 и Мис BGathletic.com 2015. Блгодарение на вашите гласове вече са ясни Топ 5 в двата конкурса. От началото на месеца до полунощ на 15 септември вие, нашите читатели, дадохте предпочитанията си за претендентите и определихте кои от десетте атлети и десетте атлетки да преминат напред към Топ 5 на състезанията за красота на специализирания сайт BGathletic.com. Със 737 гласа Станислава Василева изпревари лидерката в първите етапи на конкурса при дамите Илияна Боюкова (667 гласа). В тройката е и Катарина Георгиева – 273 гласа. Боян Костов пък е с най-много гласа – 331 след поредната фаза на конкурса за Мистър BGathletic.com 2015. Петър Кременски и Георги Ганчев са със съответо 119 и 111 гласа за временни подгласници на Костов. Но отново гласуването е нулирано и вече можете да дадете своите предпочитания кои от претендентите да преминат за финалната фаза на конкурсите. До края на месеца ще определите кои от останалите пет атлети и пет атлетки да влязат в Топ 3 на Мистър BGathletic.com 2015 и Мис BGathletic.com 2015. Ето и подреждането от 6- до 10-о място.
Мис BGathletic.com 2015:
6. Никол Стамболийска – 207 гласа
6. Неапола Матеева – 207 гласа
8. Ралица Ламбова – 205 гласа
9. Ива Петрова – 192 гласа
10. Милица Мирчева – 156 гласа
Мистър BGathletic.com 2015:
6. Митко Ценов – 95 гласа
7. Даниел Анков – 88 гласа
8. Денис Димитров – 84 гласа
9. Павел Моравенов – 64 гласа
10. Явор Паскалев – 55 гласа

БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДЕН СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ШАМПИОНКИ

Лошо начало записа женският национален отбор по волейбол на България на Европейското първенство в Холандия и Белгия. В първия си мач от група С в Ротердам състезателките на селекционера Драган Нешич отстъпиха с 0:3 (6:25, 14:25, 25:27) на действащите шампионки от Русия. В първия и втория гейм българските момичета допускаха доста непредизвикани грешки, а отборът на Русия играеше силно, особено на блокада (за първите две части направиха 9 точки на този елемент).  Лекотата, с която взеха аванс от 2:0 гейма, поуспокои волейболистките на Сборная и след като натрупаха комфортна преднина и в третата част, се поотпуснаха. От това се възползваха българските волейболистки, които показаха характер и изравниха до 24:24. До обрат, за съжаление, не се стигна и Русия приключи всичко след 27:25, реализирайки третия си мачбол. За България капитанката на тима Елица Василева реализира 16 точки (1 ас, 1 блокада, 50 % в нападение), като с това бе и най-резултатна в мача. Звездите на Сборная Татяна Кошелева (2 блокади, 52 % в нападение) и Наталия Обмочаева (1 блокада, 63 % в атака) направиха по 13. По-късно вчера бе другият мач от група С между отборите на Хърватска и Беларус. Във втория си мач на Европейското първенство България игра с Хърватска. "Играхме много концентрирано срещу България. Сега трябва да забравим този мач и да започнем да мислим за следващия", лаконичен бе селекционерът на Сборная Юрий Маричев.  "Поздравления за Русия. Те играха на високо ниво и се представиха чудесно на блокада. Сега се концентрираме за утрешния ни мач срещу Хърватска", коментира селекционерът на България Драган Нешич.

БЕГАЧИ ОТ ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ НА СТАРТ НА МАРАТОН СОФИЯ

Международният маратон София 2015 отново се радва на огромен интерес. Стартът на голямото спортно столично събитие е на 4 октомври пред Националния стадион „Васил Левски“ на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Гурко“. Заявки за участие има от атлети от всички континенти. Сред тях са представители от САЩ, Канада, Австралия, Бразилия, Кения, Етиопия, Мароко и от няколко държави от Азия. Очакват се над 1500 бегачи да участват в надпреварата. През тази година Маратон София е част от официалните събития в програмата на София2018 – Европейска столица на спорта през 2018 г. Проектът цели да допринесе за престижа на българската столица като град на активния и здравословен начин на живот. Заявки за участие в Софийския маратон можете да подадете в сайта marathonsofia.com. Изберете вашата дисциплина измежду следните опции - масов старт на 3 км, 8.4 км, 20 км или класическата 42.195 км – и се запишете на следния линк: http://marathonsofia.com/?page_id=2916

ШИНИКОВА СПЕЧЕЛИ ТУРНИРА ВЪВ ВАРНА

Българката Изабелла Шиникова спечели международния турнир по тенис на червени кортове във Варна с награден фонд 10 хиляди долара. Поставената под номер 2 Шиникова се наложи на финала над водачката в схемата Ирина Мария Бара (Румъния) със 7:6 (2), 6:4. Така 23-годишната софиянка заслужи седми трофей на сингъл в кариерата си в състезания на ITF и четвърти за сезона. Тя заработи 12 точки за световната ранглиста и 1568 долара. Шиникова в петък триумфира и в надпреварата на двойки във Варна в тандем именно с Ирина Мария Бара.

АОИЯМА ЗАВЪРШИ С ПОБЕДА В ТОКИО

Българинът Даниел Иванов-Аоияма завърши с победа на Големия есенен турнир по сумо в Токио. "Маегашира-1" Аоияма се справи с "маегашира-2" Озунаараши. Той използва техниката "ошидаши", за да избута съперника си от дохиото в срещата от 15-я кръг на надпреварата. Българинът завърши надпреварата с отрицателен баланс от 7 успеха и 8 поражения.  Великият шампион Какурю заслужи втора титла в кариерата си и първа като "йокодзуна", след като надделя над "одзеки" Терунофуджи в плейоф за трофея. Двамата завършиха с равни показатели от по 12 победи и 3 поражения, след като Терунофуджи спечели схватката с Какурю от 15-ия кръг. Това наложи допълнителен мач между двамата, в който великият шампион взе реванш, а с това и купата на Императора.

БЪЛГАРИЯ ПОБЕДИ ЛЮКСЕМБУРГ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ТЕНИС НА МАСА

Мъжкият тим на България се наложи над Люксембург с 3:1 победи в първия кръг от схемата на елиминациите за разпределението на местата от 25-о до 32-о на Европейското отборно първенство по тенис на маса в Екатеринбург (Русия).  С успеха българите си гарантираха място сред първите 28 на Стария континент, а следващият им съперник ще бъде Швейцария. Теодор Александров даде аванс на "трикольорите" срещу Люксембург след 3:2 (10:12, 11:2, 11:4, 9:11, 11:9) над Траян Чочу. Пейо Кръстев удвои с успех над Лука Младенович с 3:1 (14:12, 4:11, 11:7, 11:7), но съперникът намали изоставането си, след като Ерик Глод се справи с Петко Габровски с 3:1 (11:4, 11:7, 12:14, 11:7). Петьо Кръстев все пак осигури крайната победа на България след 3:1 (18:16, 11:4, 9:11, 12:10) в много оспорван четвърти сингъл срещу Траян Чочу.

БЪЛГАРИЯ И БЕЛАРУС ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧАТ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и беларуският му колега Александър Шамко - министър на спорта и туризма, подписаха в Минск споразумение за сътрудничество в областта на физическата култура и спорта. "България и Беларус имат идентични политики за развитие на спорта. Развиваме едни и същи видове спорт като художествена гимнастика, бокс, борба, кану-каяк и др. Постигаме сходни резултати, затова е много важно да си сътрудничим при подготовката на нашите състезатели. Ние ще си партнираме не само в сферата на елитния спорт, но и при организиране на масови спортни прояви за мотивиране и повишаване спортната култура на населението", подчерта министър Кралев. По силата на документа двете държави ще обменят информация, знания и опит за най-новите постижения в спорта, научните разработки, спортната диагностика, методите за медико-биологично осигуряване и използването на най-съвременна научна апаратура при подготовката на елитни спортисти. България и Беларус ще си сътрудничат и в областта на спортния маркетинг, управлението на спортни обекти и съоръжения, при организирането на съвместни учебно-тренировъчни лагери, както и за установяване на преки контакти между националните федерации и центровете за олимпийска подготовка. Важен акцент в документа е и борбата срещу използването на забранени вещества и методи в спорта. "Радвам се да посрещна министър Красен Кралев в Беларус. Надявам се, че споразумението, което подписваме, ще допринесе за бъдещото развитие и задълбочаване на двустранните отношения между България и Беларус, каза Александър Шамко. - С министър Кралев обсъдихме нашите национални състезатели и отбори да участват в съвместни състезания и учебно-тренировъчни лагери. Ще осигурим спаринг партньори за боксьорите ни при подготовката им за предстоящото световно първенство." Александър Шамко обърна внимание на факта, че България има отлични климатични условия и предоставя добра възможност за организиране на съвместни лагер-сборове. Според него споразумението ще задълбочи двустранното сътрудничество не само в областта на спорта, но и в сферата на туризма, защото Беларус се гордее с природата си и подобно на България има прекрасен климат. По-късно домакините показаха на министър Кралев и спортния комплекс "Минск-Арена", който се състои от три зали. Най-голямата е за хокей на лед с около 16 000 седящи места. В съоръжението има още колодрум и ледена пързалка.
 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ СПОРТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди