изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:52 EET
ПИРОНКОВА ПРОПУСНА МАЧПОЙНТ И ЗАГУБИ ОТ ДЖОРДЖИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 4 МАЧА    
СпортЦветана Пиронкова не успя да мине през най-тежкия мач в съперничеството си с Камила Джорджи и след три поредни победи над световната №33, този път напусна корта победена след 6-2 2-6 5-7 в I кръг на Dongfeng Motor Wuhan Open. Пиронкова не беше губила нито сет от Джорджи, а италианката имаше едва 12 гейма на сметката си в досегашните им три двубоя.

В откриващата част днес, Цвети показа убийствена ефективност при точките за пробив (2 от 3 реализирани), гарнирана с впечатляваща стабилност на собственият си начален удар. Пиронкова стигна до 15-40 още в първия гейм на мача и веднага удари подаването на италианката. Нататък българката не даде нито един шанс за рибрейк на Джорджи и макар да пропусна една възможност при 3-1, стигна и до втори пробив за 5-2 при следващата. Пиронкова се нуждаеше от три сетпойнта на свой сервис, за да фиксира категоричното 6-2 на таблото. Най-добрата ни тенисистка откри и втория сет с пробив, но важният въпрос беше, докога ще успее да задържи силното представяне от линията за начален удар. Отговорът не закъсня и Джорджи моментално стигна до рибрейк, а път Цвети не успя да удържи нито едно от четирите си подавания във втория сет и го загуби с 2-6. Италианката откри решителната част с пети пореден пробив в сервиса на Пиронкова, която този път бързо възстанови равенството и до 4-4 нищо не разделяше двете съпернички. Джорджи веднъж трябваше да се върне от 15-40 при 3-3 и премина теста, а при 4-4 навакса изоставане от 0-40, само че Цвети продължи да упорства и се добра до брейк при петата си възможност в гейма. Пиронкова обаче, буквално обезсмисли усилията си в следващите минути, защото пропиля мачпойнт и допусна рибрейк за 5-5. Джоржи използва психологическата победа, за да вземе бързо подаването си, след което Цвети също спаси мачбол на свой сервис, но разликата беше, че се пропука при втория.


 


Сходни връзки

ПИРОНКОВА ПРОПУСНА МАЧПОЙНТ И ЗАГУБИ ОТ ДЖОРДЖИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 4 МАЧА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди