изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:34 EET
БУМЕРАНГ: Русия затваря небето си за Украйна    
По света Министерството на транспорта на Русия забранява на украински самолети да използват въздушното пространство на Русия от 25 октомври, предаде РБК. Мярката е взета в отговор на издадената миналата седмица от Украйна забрана за руски полети. Страната тогава обяви, че затваря въздушното си пространство за руски полети, превозващи военни материали или стоки с двойна употреба.

Федералната агенция за въздушен транспорт (Росавиация) трябва да уведоми авиокомпанията на Украйна за въвеждането на забраната за използване на въздушното пространство на Руската федерация от 25 октомври, съобщава Интерфакс като цитира Министерството на транспорта на Русия.

"Тази мярка е в отговор на съобщението на Министерството на транспорта на Украйна, което на 28 септември едностранно, в нарушение на съществуващите правила и регламенти за въздушния трафик е уведомило редица руски въздушни превозвачи, че от началото на зимния период - 25 октомври - влиза в сила забрана за навлизането им в Украйна", гласи съобщението.

Указът за новите санкции беше подписан от президента на Украйна Петро Порошенко на 16-ти септември. Освен редица лични санкции срещу политици, държавни служители и публични личности в санкциите са включени "Аерофлот", "Ural Airlines", "Трансаеро", "Ямал", "Авиокомпания Оренбург", Red Wings, «VIM-Avia", "Газпром еър"," Сибир " и други (общо 21 авиокомпании).

Забранени са и транзитните полети, ако се превозват товари с военни цели, руска военна жива сила или стоки с двойно предназначение. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

БУМЕРАНГ: Русия затваря небето си за Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди