изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:38 EEST
С 10 000 ЛЕВА ОБЩИНАТА ФИНАНСИРА КНИГИ НА ДОБРИЧКИ АВТОРИ    
Култура   Финансирането на книги на добрички автори е одобрено от Експертна комисия, назначена със заповед на кмета на град Добрич по Правилата на Общината за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението.

Предстои с общински средства да бъдат откупени книгите: „Добруджанска фолклорна съкровищница” на Атанас Пеев и „Екобъдеще, сътворено от добруджанци” на Иван Кръстев. Ще бъде преиздадена книгата „Земеделието в Добричко” на Димитър Николов. Финансира се издаването на книгите „Чешмите на Добруджа” на Иван Костадинов; „Лебедова приказка” на Ангел Тодоров; „Живот в хармония и красота” на Йовка Атанасова; сборника „Йордан Йовков. Документи. Писма. Спомени” на Кремена Митева и Добри Добрев; „Писма за оригами” на Дияна Боева; „От въглена до графита” на Тодор Балев, както и книгата „Литературна къща” на Генка Петрова.
С общински средства ще бъде откупена и книгата „Кавалерийските полкове на България” на Стоян Стоянов. Всички  проекти получават средства по правилата на Община град Добрич за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението, приети с решение на Общински съвет през месец ноември 2008 година.
Общата сума, с която се финансират книгите, е 10 000 лева.
Средствата по общинските правила за книгоиздаването се отпускат за една календарна година. През следващите години Община град Добрич ще продължи да подпамага проекти и инициативи в областта на книгоиздаването и книгоразпространението на конкурсен принцип. Ще бъдат финансирани добрички автори и творби, свързани с историята и развитието на Добрич и Добруджа.        НДТ
 


Сходни връзки

С 10 000 ЛЕВА ОБЩИНАТА ФИНАНСИРА КНИГИ НА ДОБРИЧКИ АВТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди