изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:01 EET
ОТКРИХА АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА В ДОБРУДЖАНСКИ ТЕХНОЛОГИЧЕН КОЛЕЖ    
ОбразованиеНовата академична година в Добруджански технологичен колеж бе открита вчера с тържество в Художествената галерия. Сред официалните гости бяха Нейчо Нейчев - началник на отдел "Образование и култура" на общината, инж. Славка Иванова - директор на професионалната гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов”, представителят на фирма „Интерагро” Здравко Златев.

Нашият колеж е готов да започне нормален учебен процес по трите си специалности: "Земеделска техника и технологии", "Ремонт и експлоатация на транспортната техника" и "Ремонт и експлоатация на електронни устройства", каза в приветствието си директорът на Добруджански технологичен колеж доц. д-р инж. Радко Михайлов. Той сподели, че интересът към тригодишното колежанско образование спада. "В отговор на това ръководството на колежа, със съответното решение на Академичния съвет на Технически съвет, Варна, направи необходимото да бъде потърсена нова форма на висше техническо образование в Добрич. Подаден е в Националната комисия за оценка и акредитация проект за откриване на филиал на ТУ-Варна, в Добрич. Там от следващата година ще бъдат разкрити две бакалавърски специалности - традиционната "Земеделска техника и технологии" и новата "Аграрно инженерство", каза доц. Михайлов.
"Вие сте един колеж, който години наред е храм на знанието, мъдростта творчеството", каза в приветствието си Нейно Нейчев. Той пожела на студентите успешна, ползотворна и отлична учебна година. Радостта си, че има приемственост между училищата в Добрич изрази инж. Славка Иванова. "Скъпи млади хора, радвам се, че ви има, защото вашите усмивки са тези, които ни държат в този град. Защото вие придавате академичния облик на Добрич", каза тя. 
На тържеството бяха връчени дипломите на студентите от випуск 2015 година за професионален бакалавър. НДТ
 


Сходни връзки

ОТКРИХА АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА В ДОБРУДЖАНСКИ ТЕХНОЛОГИЧЕН КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди