изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:06 EEST
ПОТВЪРДИХА АРЕСТА НА МЪЖ ОТ ОБРОЧИЩЕ, РАЗСЛЕДВАН ЗА ГРАБЕЖ    
Ред и сигурностРосен Росенов от с.Оброчище, община Балчик, обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР Албена за грабеж, извършен в съучастие с друго лице, ще остане в ареста, след като вчера състав на Апелативен съд Варна потвърди първоначалното му задържане под стража, определено от Добричкия окръжен съд. 27-годишният мъж е разследван затова, че на 3 септември тази година в с.Оброчище, в съучастие със Светослав Гогов ограбили GSM-а свой съселянин, като употребили сила.

Гогов е задържан под стража с определение на Окръжен съд Добрич още на 6 септември, а Росен е привлечен като обвиняем за грабежа едва на 18-ти този месец.
Въпреки, че защитата на Росенов твърди, че той не е участвал в побоя над пострадалия, Варненският апелативен съд се съобрази със събраните в хода на разследването доказателства и потвърди определената му най-тежка мярка за процесуална принуда. Свидетелските показания на пострадалия от грабежа мъж, както и тези на купувача на откраднатия телефон обосновават предположението, че Росен е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Както характера на престъпното деяние, така и тежестта на санкцията, предвидена от закона (от 3 до 10 години затвор) водят съда до извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение Росенов може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Нещо повече. Обвиняемият има висящо досъдебно производство за идентично престъпление, отново в РУ МВР Албена, за което прокуратурата твърди, че има внесен обвинителен акт в Добричкия окръжен съд.
Определението на Апелативен съд Варна, с което е потвърдена мярката за неотклонение „задържане под стража” за Росен Росенов от с. Оброчище, разследван за грабеж, извършен в съучастие с друго лице не подлежи на обжалване. НДТ
 


Сходни връзки

ПОТВЪРДИХА АРЕСТА НА МЪЖ ОТ ОБРОЧИЩЕ, РАЗСЛЕДВАН ЗА ГРАБЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди