изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:01 EET
„Добрите медийни бухалки" си правят телевизия – лъскат имиджа на министър Христо Иванов    
Коментари „Добрите медийни бухалки" решиха, че сайтове и вестници са тесни за техните изяви и решиха да нахлуят в телевизията. Очевидно разбрали, че това е най-силният медиен канал, "правилните говорители" се настаниха в бутиковата телевизия BIT. С надеждата да ги забележат и по-големите медии и "истината" да заструи и от тях.

За да е идилията пълна, въпросният канал, който се разпространява предимно по интернет, се афишира като "американската телевизия". Човек ще си помисли, че зад него стои най-малко Тед Търнър.

Всъщност доскоро въпросната телевизия беше известна сред журналистическата гилдия като "телевизията на тираджиите" заради бизнеса на своите официални собственици - братята-емигранти Павел и Румен Вълневи, които имат фирма за спедиции.

Днес обаче инвестициите са увеличени драстично и BIT има амбицията да стане фактор на пазара. Че няма да стане фактор е ясно, но че ще играе за втори мандат на президента Росен Плевнелиев, ще брани интересите на Реформаторския блок и олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев също е очевидно. А дали само "тираджиите" финансират това начинание също е интересен въпрос.

Твърде любопитен е факта, че бившата телевизионна водеща Нери Терзиева пое управлението на проекта. Именно в това си битие тя е представяна в многобройните си изяви, откакто се разбра за рестарта на телевизията. Всъщност Нери не се занимава активно с телевизия вече повече от 15 години. Първо тя беше шеф на пресслужбата на президента Петър Стоянов, а веднага след като той сдаде поста, отиде на работа в "Овергаз" при Сашо Дончев и дълги години работи за газовия олигарх. Терзиева е доверен медиен съветник на Дончев. Не се е чуло, тя да е напуснала сладката си служба при газовия бос. От друга страна ръководи телевизия BIT. По всичко личи, че Терзиева умело жонглира с двете дейности, под одобрителния поглед на издателя на в. "Сега".

Друг ключов фактор в телевизията пък е свързан с Иво Прокопиев. Програмният директор Ралица Ковачева, която беше активен протестър по жълтите павета, е бивша служителка на Прокопиев в провалилата се с гръм и трясък „Ре Тв”. Тогава тя бе дясната ръка на Асен Григоров. Животът на „Ре Тв” бе твърде кратък. След предизвестената смърт на телевизията, замислена и създадена с една едничка цел - да прокарва интересите на кръга "Капитал", Ковачева не е забелязвана в други телевизии. В BIT отново удря звездният й час. Самата Ковачева във всички интервюта, които дава предимно за медиите на Прокопиев, твърди, че "американската телевизия" ще залага на "нови и неопетнени лица".

Изненадващо за всички в бранша "новите лица" всъщност са добре познатите Полина Паунова и Силвия Великова. Първата е журналист от „Медиапул”, а втората е кадър на БНР. И Паунова и Великова имат любими теми за анализ, за които вече сме писали. А те се заключават в следното - лошият Пеевски, корумпираните политици, разбира се от ДПС, обръчите от фирми, пак от ДПС, злият Борисов и коварният Цветанов. Нито една лоша дума за Плевнелиев, Иванов или Ненчев. В бизнеса не се удрят Прокопиев, Донев и Дончев. Останалите здраво под бухалката. 

Изборът на Паунова за телевизионна водеща е доста странен и предвид очевидните й затруднения да се държи професионално пред камера, както и че телевизията съдържа в себе си много важната думичка "визия". Всички тези "дребни недостатъци" се компенсират с "правилните" теми. А те са ДПС и Пеевски в пилотния брой, и пиарско интервю с правосъдния министър Христо Иванов - във втория. Гостуването на Иванов беше повече от забележително предвид факта, че ден след като партиите подкрепиха да има промяна в Конституцията, той отиде в телевизия с не повече от 1000 зрители. Изслуша 10-минутния монолог на Паунова срещу началника му Борисов и след това бодро подхвана разговор за съдебна реформа. И въпреки че темата на интервюто беше "Катарзисите за Конституцията", новоизлюпената водеща Паунова, не го попита за най-важния катарзис - неговият личен. Защото само преди 2 години Христо Иванов твърдеше, че Борисов и Цветанов трябва да бъдат "изметени от лицето на българската политика", а днес ги нарича "парламентаристи и политици от голям мащаб" и не само е забравил, че ще ги "помита", ами им благодари "от все сърце" задето му осигуриха 184 гласа за бутафорната съдебна реформа.

Всъщност Христо Иванов вероятно отново ще се озове в BIT, защото там се изявява и друга негова отявлена привърженичка, пак от групата на добрите медийни бухалки - Силвия Великова. Великова е на щат в БНР, а покрай протестите срещу Радослав Янкулов, в които тя взима дейно участие, се разбра, че прибира между 4000 и 5000 лева на месец от заплати, ДМС и европроекти. Тези данни очаквано взривиха половината радио, но на Великова явно не й пука и работи и часпром. Когато не кани правилните говорители в БНР, довършва работата си в BIT. Нейното си е крещящ конфликт на интереси. Любопитно е дали журналистката, която е на трудов договор в радиото и получава пари от данъкоплатеца, е поискала разрешение да упражнява журналистическа дейност и в частната телевизия. Имайки предвид високия морал на "добрите медийни бухалки", отговорът е - едва ли.

"Добрите медийни бухалки" искат да удрят още по-силно и увеличават периметъра си на действие. И въпреки че BIT ще си остане бутикова телевизия, защото хората не са глупави и вече виждат, на кой господар се кланя уж вярната само на "10 милионната си аудитория" телевизия  /б.р - според авторекламите/, то целта е ясна. Овладяване на медийното пространство, прокарване на "правилните тези", удари по "лошите политици и бизнесмени" и лансиране на "правилните хора", които да узурпират държавни постове и доходоносни бизнеси.
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

„Добрите медийни бухалки" си правят телевизия – лъскат имиджа на министър Христо Иванов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди