изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:17 EEST
„Ислямска държава” разфасовала пленниците си за органи    
По светаЛекарите на „Ислямска държава” взимат органите и източват кръвта на здрави пленници. Това разкри бивш затворник на ислямистите. Або Рида разказа, че хирурзите на терористичната групировка вадят бъбреците и роговоците на заложниците и се държат с тях като с „банки кръв” за своите ранени бойци.

По думите му, пленниците, които не били достатъчно здрави, за да станат донори на органи, били подлагани всекидневни на мъчения от ислямистите в сирийския град Ракка. Рида, който успял да избяга, добави, че ситуацията в импровизираните затвори на екстремистите „става все по-лоша с всеки изминал ден”.

Той разказа, че здравите и силни затворници са получавали „специални грижи” и не са били подлагани на многочасовите мъчения. „Ислямска държава ги използваше като банки кръв, когато някой от техните бойци бе ранен”, казва Рида. Бившият пленник на ислямистите поясни, че те оправдавали своите ужасни постъпки с това, че неизбежната съдба на всичките им пленници била смъртта и техните братя заслужавали повече органите им.

Това не е първият път, когато „Ислямска държава” е обвинявана в трафик на органи. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

„Ислямска държава” разфасовала пленниците си за органи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди