изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:26 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Експерти посочиха как и с какви оръжия Русия удря Ислямска държава (ВИДЕО)    
По света Нашите въздушни сила работят в контакт със сирийската армия изключително по цели, свързани с ИД, е уверил Сергей Лавров американския си колега Джон Кери на срещата им тази нощ, информира РИА Новости. Руският външен министър отново подчертал, че цели на точковите удари са единствено терористичните отряди. Военни експерти обясняват как става това.

същност ние започнахме да громим позициите на терористите по безконтактния метод – без да има директни стълкновения на бойното поле, обяснява пред lifenews.ru военният специалист Александър Жилин. Той описва организацията на работата в подобни условия.

ВВС в случая са ударният компонент, острието на стрелата. В техен интерес работят средствата на военнокосмическото, армейското, техническото и другите видове разузнавания, чиито дани постъпват в различните щабни нива, включително и в информационно-координационния център в Ирак. Тук вече работят руски, сирийски, иракски и ирански офицери, очаква се всеки момент да пристигнат и китайски, обяснява Жилин.
Според него основните цели, предвидени за унищожаване са щабовете на противника. Ликвидацията им означава обезглавяване на терористичната групировка ИД, създадена не без участието и на Запада, напомня Жилин.



Нарушението на нейната управляемост ще доведе до хаос и бъркотия на територията на бойните действия и значително ще понижи бойната ефикасност на врага.
Освен това, унищожаването на щабовете позволява да бъдат използвани специални методи на дезинформация и фалшиво целенасочване, за да започне врагът, лишен от обективна информация, да нанася удари по свои войски, разкрива експертът.

Друг приоритет на руската военната авиация са струпванията на жива сила и техника на терористите. Ако те са извън населени места по тях се нанасят удари с боеприпаси с огромна мощност и колосална площ на поражение. Но ако трябва да се нанасят точкови удари, за да не се засегнат граждански обекти, самолетите използват боеприбаси с такава точност, които може да пробият и монета от 1 рубла на земята, уверява експертът Жилин.

Според него безопасността на атакуващите самолети се осигурява преди всичко от средствата за заглушаване, които лишават врага от всякаква възможност да реагира на въздушната атака, освен да наблюдава визуално връхлитащите изтребители. Тогава, в зависимост от ситуацията, самолетите атакуват неприятели или на бръснещ полет, или от пределна височина.
Съобразно стратегическия замисъл на операцията и конкретните действия на терористите от ИД, ударението ще бъде върху използването на високоточно оръжие (ракетни комплекси, самонасочващи се ракети и бомби), реактивни системи за залпов огън, разузнавателни и ударни дронове, системи за радиолектронно разузнаване, бронирана техника, включително тежки огнехвъргачни системи „Буратино”, с които сирийската армия буквално ще трябва да изпепелява терористите в бърлогите им, посочва експертът.

Не е изключено и пристигането на нови руски кораби край сирийските брегове, прогнозира Жилин. Тази хипотеза подкрепя и военния коментатор на „Комсомольская правда” полковник Виктор Баранец. Той обяснява, че в предстоящите въздушни удари вече ще се включат и ВВС на Сирия, Ирак и Иран. Много вероятно е в даден момент да се задействат и нашите кораби, въоръжени с ракетни установки, казва той.

Игор Коротченко, главен редактор на сп. „Национальная оборона”, посочва от своя страна, че изключително важна е надеждно защитената система за свръзка, която позволява, например, разговори в пряк текст между базата в Латакия в Сирия и Генералния щаб в Москва.Това способства са бързото приемане на решения в динамично променяща се обстановка, обяснява той.
Според агенция САНА при първите атаки на руски самолети, във взаимодействие със сирийските ВВС, са извършили редица авиоудари срещу "Ислямска държава" в al-Rastan, Talbeisa, al-Zaafran, al-Tolol al-Humr, Aydon, Deir Fol и райони край Salmia в централната част на Сирия. Според медията нанесени са тежки поражения на терористичната организация. http://www.blitz.bg



След срещата Лавров-Кери: САЩ и Русия запазват разногласията си по Сирия

Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че Русия и САЩ запазват разногласията си относно политическото преодоляване на кризата в Сирия. „Обсъдихме стъпките за стабилизиране на политическия процес, искаме Сирия да стане светска, сигурна държава, където да се уважават правата на всичките религиозни групи, чиито права да се гарантират от държавата”, каза Лавров. „Ние обаче имаме разногласия по тази област, тези разногласия са в детайлите”, каза още Лавров след преговорите си с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Руският министър добави, че страните „са съгласували редица стъпки, които ще бъдат предприети в най-скоро време заедно с другите страни, включително и страните-членки на ООН”.

Животът убеди САЩ и техните съюзници в това, че не трябва да се иска ултимативното искане за оставка на легитимния президент на Сирия Башар Асад, смята руският външен министър. „Мисля, че животът убеди, че е нереално да се иска ултимативно президентът да се оттегли в ситуация, когато в страната има такава криза. Необходимо е да се договаряме”, каза руският министър.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери определи срещата си с Лавров в Ню Йорк като конструктивна. По думите му, в хода на разговорите той е изразил притесненията на Вашингтон относно действията на Русия в Сирия. „Както каза Сергей Лавров, срещата бе конструктивна. Подчертахме опасенията, изразени на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, чийто председател днес бе Русия. Говорихме за ситуацията и действията в Сирия”, каза Кери.

Джон Кери съобщи, че заедно със Сергей Лавров ще занесат на своите президенти редица варианти за преодоляването на кризата в Сирия за разглеждане. „Обсъдихме редица начини как да решим конфликта в Сирия. Някои варианти се уговорихме да разглеждаме и в бъдеще”, каза той пред журналисти. Кери добави, че трябва „да занесе тези варианти във Вашингтон на президента и неговия екип”. „Убеден съм, че Лавров ще ги занесе на президента и неговия екип”, каза Кери.

„Единодушни сме в мнението, че макар и да нямаме решения по редица извънредно важни въпроси в тази ситуация, ние разполагаме с конкретни стъпки, които могат да ни насочат към правилното направление”, добави държавният секретар на САЩ. По думите му, тези варианти „трябва по подобаващ начин да бъдат изучени”.

Слуховете, че Русия бомбардира цели, които не са свързани с „Ислямска държава”, не са основателни

Сергей Лавров назова като необосновани слуховете за това, че руските ВВС бомбардират в Сирия цели, които не са свързани с екстремистката групировка „Ислямска държава”. „Обърнах внимание на държавния секретар на САЩ, в отговор на някои негови притеснения, че слуховете за това, че целите на тези удари не са позиции на „Ислямска държава”, са напълно неоснователни”, каза руският министър.

Русия също призова САЩ да предявят доказателства за това, че руските ВВС нанасят удари по цели, които не са позиции на „Ислямска държава”. На Москва подобни данни не са известни, отбеляза Лавров.

Лавров за перспективите на Асад: Русия не се занимава със смяна на режими

Русия не се занимава със смяна на режими и президенти, съдбата на Сирия трябва да бъде определяна от нейния народ. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров. „Нашата позиция е ясна. Не се занимаваме с обсъждането на съдбата на легитимните президенти на чуждите страни, съдбата на лидерите трябва да бъде решавана от гражданите на съответните страни. Именно за това днес си говорихме и, подчертавам за пореден път, че е необходимо да започнем да се договаряме, за да може всичките без изключение сили, които в момента са в опозиция, да се договорят за държавата, която би ги устройвала”, каза първият дипломат на Русия. „След това въпросът за персонажите ще може да се решава в по-спокойна обстановка”, добави Лавров.

Русия и САЩ разбират, че трябва да си сътрудничат тясно за Сирия

Русия и САЩ разбират, че е необходимо тясно да си сътрудничат относно Сирия и другите въпроси, заяви руският външен министър Сергей Лавров след срещата си с държавния секретар на САЩ Джон Кери. „Срещата с държавния секретар бе третата за три дни. Това говори, че и двете страни, както потвърди срещата на президентите Путин и Обама, разбират необходимостта от тясното сътрудничество. Включително, разбира се, и относно Сирия, в дадената ситуация”, каза руският министър.

Лавров и Кери се споразумяха да помагат на политическия процес в Сирия

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че се е споразумял със своя колега от САЩ Джон Кери страните активно да помагат за началото на политически процес за преодоляването на кризата в Сирия. „Ще помагаме активно за началото на политически процес за решаването на кризата в Сирия, за да се създадат условия самите сирийци да се споразумеят относно това, как да живеят в своята страна. Споразумяхме се за това, че всичките етнически и религиозни групи да получат гаранции за своите права”, каза Лавров след края на срещата си с Кери.

„Имаме разминавания относно това, как да постигнем тези цели, общо е разбирането на важността на усилията, които предприема специалният посланик на ООН Стефан де Мистура. Процесът е трудоемък, той трябва да бъде внимателно подготвен, но най-важното е да се гарантира, че всички без изключение сирийски страни да се съгласят да участват в този процес. Засега някои от тях, включително и благодарение на външно влияние, поставят предварителни условия за началото на подобен диалог, свързани, преди всичко, със съдбата на президента Асад”, добави министърът.

Кери и Лавров се обявиха за запазване на единството и демокрацията в Сирия

Държавният секретар на САЩ Джон Кери, коментирайки преговорите си с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, заяви, че страните са единодушни в необходимостта от това, Сирия да бъде запазена като единна и демократична държава. „Осъзнаваме, че е необходимо да се направи така, че Сирия да остане демократична, единна и светска държава. Постигнахме споразумения, ще работим в дадената насока, ще поддръжаме връзка”, каза той.

Кери: Договорихме се с Лавров да търсим пътища за решение на конфликта в Сирия

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че в хода на преговорите с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров страните са се споразумели да търсят пътища за разрешаване на конфликта в Сирия, да избягват стъпки, които могат да доведат до неговата ескалация. „Крайно важно е този конфликт да бъде решен и да избегнем ескалация във всяка форма, той се засилва за сметка на сили, които не са под контрола на нито една страна”, каза Кери.   http://www.blitz.bg


ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИЗВЪНРЕДНО! Започна се! Русия бомбардира "Ислямска държава" в Сирия
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руският сенат позволи бомбардировки в Сирия
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: The Local: Франция може да подкрепи призива на Русия за „широка коалиция“ срещу „Ислямска държава“
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Путин: Руски военни няма да воюват в Сирия
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Путин готов да тръгне сам срещу "Ислямска държава"
  6. ВОЙНАТА С ИДИЛ: Обстреляха с минохвъргачка руското посолство в Дамаск
  7. ВОЙНАТА С ИДИЛ: Руски пехотинци влязоха в битка с "Ислямска държава"
  8. Брюкселските свирачи погубват Европа
  9. Газета.ру: „Ислямска държава“ се протяга към Мека, Медина и Ерусалим и застрашава Европа и Русия, предупреди Владимир Путин
  10. Близо 4000 въоръжени ислямисти са проникнали в Западна Европа като бежанци!

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Експерти посочиха как и с какви оръжия Русия удря Ислямска държава (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди