изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:30 EET
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Изненадващо решение: Русия стоварва и морска пехота в Сирия!    
По света Морски пехотинци ще бъдат изпратени в Сирия за охрана на военно-въздушната база в Латакия, съобщи официалният представител на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от Интерфакс.  Русия унищожи щаба на "Ислямска държава"!Русия подпали "Ислямска държава" с адска машина! Саудитска Арабия настоява за спиране на ударите на руските ВВС в Сирия

Според генерала, морските пехотинци ще са един батальон, но ще разполагат и с допълнителни технически средства. Той потвърди, че цялата руска военна сила в базата в Латакия се обезпечава материално-технически чрез доставки от Русия, като местните власти доставят единствено плодове и зеленчуци за войниците.

Преди ден шефът на администрацията на руския президент Сергей Иванов заяви категорично, че за борба с „Ислямска държава” Москва ще използва само военно-въздушни сили. Междувременно стана известно, че Владимир Путин е обещал на всички военни, зипратени в Сирия да бъде признат статут на "участници в бойни действия". Това осигурява съществени предимства при формиране на заплащането и социалните придобивки, които военните получават.

Извънредно в БЛИЦ: Русия унищожи щаба на "Ислямска държава"! (ВИДЕО)




Официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков е заявил, че в резултат на авиоударите на руските самолети по военни обекти на "Ислямска държава" са били унищожени 12 цели. "Данните са потвърдени от точния разчет на самолетите Су-24м, нанесли удари по командния щаб на групировката "Ислямска държава" в района Ел Латамн. С удари на Су-24м са унищожени щаба на групировката и склад с боеприпаси недалеч от Тел-Бис. В резултат от точно попадение на авиомомбите в склада са детонирани боеприпаси, което е довело до пълното унищожение на обекта", е заявил генералът, цитиран от Lifenews.ru.

Вчера руската армия официално получи разрешение за нанасянето на бойни удари. Решението на Съвета на Федерацията бе взето единодушно след запитване на руския президент Владимир Путин. Първият руски дипломат Сергей Иванов подчерта, че действията ще се водят в Сирия, по конкретни обекти на "Ислямска държава".

Безпокойство: Саудитска Арабия настоява за спиране на ударите на руските ВВС в Сирия

Саудитска Арабия настоява да бъдат спрени ударите на руските ВВС в Сирия, препредаде телевизия „Ал Арабия” изказването на постоянния представител на страната в ООН Абдула ал Муалими.Ал Муалими заявил от трибуната на Генералната асамблея на ООН, Саудитска Арабия е обезпокоена от действията на РФ в Сирия, предаде телевизията.

Същевременно коалиция начело със САЩ нанася авиационните удари по позиции на ИД в Сирия от септември 2014 г., заобикаляйки Съвета за сигурност към ООН и без координация със сирийските власти.

Ексклузивно за войната: Русия подпали "Ислямска държава" с адска машина!

Според съобщение на някои западни медии, Пентагонът e потвърдил факта за разполагането на от Русия не по-малко от 6 модерни фронтови бомбардировачи Су-34 за укрепване на армията на Башар Асад и борбата против терористите от "Ислямска държава".Анализаторът от The National Interest Дейв Маджумдар анализира техническите характеристики на руския бомбардировач и открил някои негови преимущества над неговия най-близък аналог Boeing F-15.

Авторът на публикацията припомня, че 38-тонният Су-34 е конструиран в най-последните години на съветската власт и е резултат на изключително дълбока модернизация на Су-27 и сега е „най-модерният руски изтребител-бомбардировач”. Произведени са 70 броя, плановете са за 124.

„Су-34 е разработен основно да замени остарелите бомбардировачи Су-24. И при двата самолета двамата пилоти се намират един до друг. Су-34, за разлика от Су-24, е снабден със система за самоотбрана с ракети „въздух-въздух”, пише Маджумдар.

„Допълнително към ракетите с малък радиус на действие Р-73 за водене на близък въздушен бой, Су-34 е снабден и с ракети със среден обсег на действие от 70 мили (120 км).” Бордните радиолокатори осигуряват стрелба с ракетите и назад.

Към преимуществата на самолета е електронно-оптичната система за контрол на огъня.

Маджумдар е удивен, че „руските конструктори са предвидили нехарактерен за другите самолети комфорт на екипажа. В кабината се влиза нестандартно по стълба през нишата на предната стойка на колесника. Зад пилотските седалки е осигурено пространство, позволяващо на екипажа да става даже и да се разсъблича.” Там се намират и тоалетните. В прохода между седалките дори може да се легне.

„За Русия възможността да разположи в Сирия Су-34 и други самолети дава шанс да изпита своето най-ново въоръжение в бойни оперативни условия”, заключава анализаторът.  http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Експерти посочиха как и с какви оръжия Русия удря Ислямска държава (ВИДЕО)
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИЗВЪНРЕДНО! Започна се! Русия бомбардира "Ислямска държава" в Сирия
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руският сенат позволи бомбардировки в Сирия
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: The Local: Франция може да подкрепи призива на Русия за „широка коалиция“ срещу „Ислямска държава“
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Путин: Руски военни няма да воюват в Сирия
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Путин готов да тръгне сам срещу "Ислямска държава"
  7. ВОЙНАТА С ИДИЛ: Обстреляха с минохвъргачка руското посолство в Дамаск
  8. ВОЙНАТА С ИДИЛ: Руски пехотинци влязоха в битка с "Ислямска държава"
  9. Брюкселските свирачи погубват Европа
  10. Газета.ру: „Ислямска държава“ се протяга към Мека, Медина и Ерусалим и застрашава Европа и Русия, предупреди Владимир Путин

 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Изненадващо решение: Русия стоварва и морска пехота в Сирия! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди