изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:57 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: „Ал-Джазира“: Ердоган планира да обсъди с Путин руските действия в Сирия    
По света Анкара. Турският президент Тайип Ердоган изрази загриженост относно въздушните удари на Русия в Сирия и планира да обсъди този въпрос по време на среща с руския президент Владимир Путин, предаде телевизия „Ал-Джазира“.

„Аз ще се срещна с Путин, за да обсъдя ситуацията в Сирия и да изразя своята загриженост по този въпрос. Москва е приятел на нашата страна, затова аз ще помоля руския президент да преосмисли действията си“, каза турският държавен глава в интервю.
Ердоган заяви, че има доказателства, че ударите в Сирия се нанасят по умерената сирийска опозиция. Президентът на Турция обаче не уточни, откъде притежава такава информация.
http://www.focus-news.net

Мръсните игри на Ердоган с Ислямска държава

Турция е красива държава, с много интелигентни и лъчезарни хора. Тя също така има президент, чието намерение е да унищожи своята нация. Все повече данни излизат наяве, разкриващи, че ИД е подкрепяна и обучавана от Реджеп Тайп Ердоган и турските разузнавателни агенции. Турция, като резултат от преследваните неоосмански фантазии, простиращи се чак до Китай, Сирия и Ирак, е заплашена от заличаване; но не само тя, а и целия Близък Изток, ако Ердоган продължава по сегашния си път.

През октомври 2014 година американският вицепрезидент Джо Байдън заяви в Харвард, че режима на Ердоган подкрепя ИД със „стотици милиони долари и хиляди тонове оръжия..“ Байдън по-късно се извини, поради стратегически причини, заради желанието на Щатите да използват военната база Инджирлик за въздушни удари срещу ИД в Сирия, но измеренията на турската помощ към бунтовниците е много по-голяма, отколкото Байдън назовава.

Военните на ИД са обучавани от американските, израелските и очевидно турските специални части в тайна база в провинция Коня /намираща се в близост до Сирия/ през последните три години. Но участието на Ердоган в издигането на ИД е много по-дълбоко. По времето, когато Вашингтон, Саудитска Арабия и Катар изглежда са прекъснали помощта си за бунтовниците, ИД показваше невероятна издържливост. Това се дължи на степента на помощт, давана от Ердоган и неоосманския, сунитски мюсюлманин и премиер на Турция Ахмет Давутоглу.

Добър семеен бизнес

Основен източник на средства за ИД е продажбата на иракски петрол, идващ от находищата на нефт в Мосул. Синът на Ердоган изглежда е човека, който прави продажбите за износ на петрол от ИД възможни.

Билал Ердоган притежава няколко морски компании. Той е подписал договори с европейски компании за пренос на краден иракски петрол и продажба на различни азиатски държави. Турското правителство купува петрола, а корабните компании на Билал, притежаващи няколко пристана в пристанищата в Бейрут и Чейхан, транспортират нелегалния суров петрол в танкери, плаващи под японския флаг.

Гюрсел Текин, вицепрезидент на турската Републиканска партия на хората, заяви в интервю пред турска медия: „Президентът Ердоган твърди, че според международните транспортни конвенции няма легални основания за съдебно преследване срещу дейностите на Билал, защото неговият син прави обикновен бизнес с регистрирани японски компании, но всъщност Билал Ердоган е много гъст с терористични организации, ала докато баща му е президент, той няма за какво да се тревожи.“ Текин добавя, че морските компании на Билал, които търгуват с петрола на ИД- BMZ Ltd са „семейни бизнеси и близките на Ердоган държат акции в BMZ и злоупотребяват с публичните средства, като освен това вземат заеми от турски банки на специални условия.“

Като допълнение на това, дъщерята на турския президент ръководи тайна болница, в близост до сирийската граница, където турски камиони извозват ранени бойци на ИД за тяхното лечение и след това отново биват пращани на фронта. Това заявява медицинска сестра, работила в тази болница, докато не е била разкрита, че принадлежи на друг клон на исляма, от който произлизал и Башар ал-Асад.

Турският гражданин Рамазан Басол, който е бил заловен от кюрдската опозиция при опит да се присъедини към ИД, заявява, че е бил изпратен от сектата „Исмаил Ага“, която е свързана с Реджеп Ердоган. Членовете на сектата предоставяли логистична помощ на радикалната ислямистка организация и обучавали бойци.

Според френския геополитически анализатор Тиери Мейсан, Реджеп Ердоган „организира плячкосването на Сирия, унищожи фабриките в Алепо, икономическия капитал и открадна машините. Подобно на това, той организира кражбата на археологическите находки и направи международен пазар в Антиохия... С помощта на генерал Беноа Пуга, част от президентската администрация, организираха измислена операция, с намерението да се провокира Асад за започването на война от атлантическия Алианс - химичните бомбардировки в Дамаск през 2013 година.“

Мейсан твърди, че стратегията в Сирия на Ердоган бе първоначално разработена в координация с френския външен министър Ален Жупе и тогавашния му турски колега Ахмет Давутоглу. Идеята е била Ердоган да нападне традиционния си съюзник Сирия, а Франция да подкрепи турското членство в ЕС. Франция по-късно отстъпи и остави Турция да се справя сама, използвайки ИД.

Политиката на „Нулеви проблеми със съседите“ на Давутоглу се превърна в истинска катастрофа, заради глупавите амбиции на Ердоган и бандата му от главорези, наречена Ислямска държава.

Превод: Евгени Рушев

Източник: New Eastern Outlook

pogled.info

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Кремъл отговори хладно на молбите да бъдат спрени атаките срещу "Ислямска държава" (ВИДЕО)
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ракетният крайцер "Москва" атакува през Средиземно море
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руските въздушни удари в Сирия засилват международното напрежение (ОБЗОР)
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Сирийците вярват, че Русия ще спаси страната им от терористите (ВИДЕО)
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ислямската групировка Джейш ал-Ислям обяви война на Русия!
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Въздушното разузнаване на САЩ опроверга твърдението, че са ударени бойци, тренирани от Щатите
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Reuters: Иранската армия навлезе в Сирия! Стотици войници се включват в голяма сухопътна офанзива
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Песков бесен: Западът пуска извратена информация за ударите в Сирия
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Изненадващо решение: Русия стоварва и морска пехота в Сирия!
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Експерти посочиха как и с какви оръжия Русия удря Ислямска държава (ВИДЕО)
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: „Ал-Джазира“: Ердоган планира да обсъди с Путин руските действия в Сирия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди